22. sep 2020 20:02
Trixi je napisal/a: |
Letos sem pa zelo vesela, da je kljub suši in vročini skalil motovilec. In sicer v 3 rundah. Seme sem dala za 3 ure v zamrzovalnik. Z gredice sem odstranila malo zemlje, potresla seme in ponovno posula, le toliko, da ga je pokrilo. Pokrila s kopreno in dobro zalivala. To z zamrzovalnikom res deluje. Sicer sem seme kupila spomladi, nekaj je bilo jesenskega.
Spomladi pa bom ga tudi sadila, malo pred berivko.
Sem pa 10 dni nazaj sejala še berivko in redkvice. Upam, da bo oktober še lep in bo lepo uživat dobrote z vrta.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
|
Trixi, meni je tudi na prvi gredici prišel motovilec ven, mislim, da v treh tednih, na drugi , veliki gredi, pa v 10. dneh, nisem mogla verjeti. Tudi mene zanima, kako bo, ko bom prišla na njivo, ker ni bilo prejšnji teden dezja, nisem pa naročila, naj mi ga zalijejo, sicer pa, v blizini gozda, je zjutraj in zvečer, dovolj rose, se mi zdi. Komaj čakam, da v ponedeljek pridem na njivo, da vidim, kako in kaj, vem, da bi moralo biti , če ga niso napadle, dovolj radiča, na treh gredicah, kar se tiče, ne vem, ali ga bo še kaj v zemlji,preden sem odšla na dopust, je veliko cvetelo, plodove so imele, nekaj jih je bilo ze majhnih, potem mi je tudi maslenka naredila dva plodova, je bilo pa še precej velikih hokaido in ogromno še majhnih, peteršilj je tudi začel lepo delati, ko sem ga pozela. Mislim pa, da rumene in zelene, majhne cukini, ne bodo počakale name, ker so mi jih ze sproti pojedli, zajci ali celo srne. Skratka, nekaj bi me moralo še počakati na njivi, res se ze veselim, kaj bom videla, po 14. dnevih.
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)