22. jul 2018 18:20
Vsako leto je malo drugačno in enkrat paše enim rastlinam, drugič drugim. Letos je pri nas ogromno dežja in tudi mraza in tako je paprika začela delati šele pred časom. Pri nas letos sicer lepo raste, plesni na paradižniku še ni (vsaj taki so zadnji podatki s strani moje mami, ki v naši odsotnosti nadzoruje in skrbi za vrt) a kakšnih pretiranih presežkov zelenjave ni, da bi bilo za šenkavanje. Po drugi strani pa sta rdeča pesa in nizek fižol bogato obrodila in imam vloženih vsakih po 30 kozarcev. Tudi skrinja je že polna ostale zelenjave - cvetača, kolerabi, blitva, stročji fižol, grah, kumare. Ko pridemo domov, bo za pobrat korenje in čebula. Letos mi paradižnik sicer zamuja za cca 14 dni, ker sem ga pozno sadila - šele po 20. maju in je šele sedaj začel počasi zoreti. Zgodnjega krompirja smo za naše razmere pridelali ogromno - iz 8 kg smo dobili okrog 100 kg krompirja, ki pa zelo zelo gnije zaradi moče, ki je bila v času rasti.
Bo pa drugo leto boljše. Je pa res, da se vsako leto glede na razmere kaj novega naučimo.