8. jun 2013 18:43
Jojjjjj, ti voluharji, pri nas imamo verjetno en zelo ploden par, ki si je izbral za svojo ljubezen mesec maj Mladički postanejo samostojni tam nekje v 20 tih dneh, v razmnoževalnem obdobju imajo do pet legel, se pravi tam nekje do 30 potomcev. Imajo kratko življensko dobo in veliko reprodukcijsko sposobnost. Jaz sem kar obupala v boju z njimi, naj jedo, kar bo ostalo, poberemo mi. Sem pa ravno danes prebrala v TUŠ katalogu, en vrtnarski nasvet:
sadika Aconitum ali Preobjeda - trajnica - pazljivo ravnanje, ker je strupena, pomaga pri zatiranju voluharja na vrtu - morda več o tem napiše rimljanka
Polži - meni se gravžajo, tudi z rokavicami ne prenesem pobiranja, sem poizkušala s posušenimi, zdrobljenimi jajčnimi lupinami, pepelom... nič od tega, sedaj sem nalomila bezgove vejice z listjem, posula s smrekovimi iglicami... se grem neko bio vrtnarstvo, brez strupov...ne bom se več mešala v naravo, tudi živalice, čeprav so škodljive, morajo preživeti. Mi je pa ravno včeraj rekel vnuk : Babi, a ti na vrtu hraniš zajčke???
Glede uši pa tole: poizkusila sem z mešanico mleka in vode, zaenkrat uspešno
babka1951