![](/userdata/avatar/7IJ6REHMV00BBEXKN8B1.jpg)
10. jul 2010 15:00
Rimljanka, kje in pod katero znamko se da dobiti seme solate Canasta? Domnevam, če jo seješ sedaj, da je ena izmed tistih, ki bolje prenašajo poletno vročino?
Cila
10. jul 2010 15:00
Rimljanka, kje in pod katero znamko se da dobiti seme solate Canasta? Domnevam, če jo seješ sedaj, da je ena izmed tistih, ki bolje prenašajo poletno vročino?
Cila
10. jul 2010 15:41
Poročilo z mojega vrta: -Fižol; nizki in preklan uspeva. Nizek je sicer imel uši, ki sem jih pošpricala, nekaj se jih je posušilo, ampak sem posadila drugega. -Grah: prav tako jih je nekaj ratalo rjavih, ampak se ne jezim; sem ga na ostalih pobrala toliko več. Danes pa ga bom še enkrat posadila..verjetno še ni prepozno. -Paradižniki, paprike lepo delajo. Sicer še ni nič dozorelo, ko pa bo, pa mislim, da nam bo vsepovsod ven gledal:) -Čebula je lepa, debela, brez rjavih listov. O kakšni čebulni muhi ne duha ne sluha. Kako da mi tako uspeva? Nevem..mogoče ji paše polno plevela okoli njeneznan uporabnik
10. jul 2010 16:30
Zdaj vidim, da je nekdo nadvse inteligentno obšniclal ciprese v živi meji (ne vem, če so ravno ciprese, zgledajo pač tako), in na plano sili okostje. Je prav grdo za videt. Kako rešiti? Razredčim? Pustim? Če razredčim, kako razredčim? oz. kako pomladim te rogovile? Druga (ista) stvar je z mahonijo. Vidim, da so ostali sami štrceljni
10. jul 2010 17:33
Cila je napisal/a: |
Rimljanka, kje in pod katero znamko se da dobiti seme solate Canasta? Domnevam, če jo seješ sedaj, da je ena izmed tistih, ki bolje prenašajo poletno vročino? Cila |
Sejem jo skozi vse leto, ker mi je všeč po okusu in res ne gre v cvet, naredi lepe rozete. Firma je pa L Ortolano, velike vrečke so. Prvič, ko sem jo kupila, pa je bila firme Franchi.
10. jul 2010 19:12
Hvala. Še v njihov katalog sem pokukala, kako izgleda in sedaj točno vem, kaj iskati.
Cila
11. jul 2010 13:51
Rimljanka, prosila bi za kako foto kako ta solata zgleda in ime te solate.Nisem še slišala za solato, da poleti ne bi šla v cvet.In še katero vrsto graha naj posadim sedaj.
Prvič sem se malo zafrknila, sem posadila nizko sorto, visoko le 30 cm in ni imel veliko pridelka.
Hvala
Teka
13. jul 2010 10:37
Rimljanka hvala. Danes sem kupila seme te solate in grah.
Teka
15. jul 2010 14:37
Mi smo letos tudi še malo povečali naš vrt tako, da zdaj meri cca 120 m2 Počasi bomo začeli kopat krompir (Desiree in pa Marabel). Je pa domače seme letos dobilo krompirjevo plesen in ga je kar zmatralo. Fajn pa dela paradižnik (Češnjevec, Volovsko srce, Novosadski jabučar, nek hibrid)-zaenkrat so tudi zelo zdravi.kozamurnik
sporočila: 2311
16. jul 2010 15:14
Mene pa zanima, pravzaprav bolj mojo mami, ali lahko poreže poganjke rumenih jedilnih buč? Rastlina ima tri zelo velike okrogle buče, večje kot lubenice, pa nekaj majhnih. Ali bo kaj narobe, če tiste zelo dolge poganjke odreže, ker so se zelo razrasli in ima tri velike buče za svoje gospodinjstvo več kot dovolj. Isto velja za melone, tudi ti imajo zelo veliko plodov in zato meni, da bodo ostal majhnii ali pa ne bodo dozoreli. Hvala vnaprej.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Rezanci Barilla s slanino in gobami
Marmorni kolač