2. apr 2012 20:11
Poročilo novopečene vrtnarke (ali vrtnarice ali kmetice:):
- poznojesenski motovilec zgleda tako zelo droben, da nevem, a se misli kaj obrast ali ne,
- čebula že lepo poganja, prav tako so zunaj peteršilj, korenček in redkvica (kar velika že, vsaj meni se zdi); solata, ki sem jo sejala na vrt in pod kopreno, je tudi zunaj; solata, ki sem jo sejala v lončke, je tudi že pod kopreno, ampak precej švohnata,
- za pokušino posadila ene 4 kifeljčarje, čakam tudi, da prideta ven grah in špinača,
- na oknih so še sadike paprike in jajčevca (od svakinje) in brokolija, na vrtu imam pa samo še 40 x 40 cm prostora :)) Rada bi posadila/posejala še por (verjetno med solato), dve sadiki zelene bom tudi kar nekam zrinila, za vse ostalo bom pa težila fantu, da drugo leto *nujno* vsaj še eno gredico.
- paradižnik - češnjevec bom pa dala v lonce in na teraso na sonce; bo kaj preveč vroče, če bo na popoldanskem soncu, ampak tam res precej žge poleti?
- drobnjak lepo raste še od lani in majaron ter melisa tudi; ameriški slamnik mi je nekam poniknil (voluhar?), žajbelj ni prezimil in sem kupila sadike, bazilika na okenskih policah še čaka na toplo vreme; rožmarin mi je šel že letos v franže (ali sem ga prekmalu dala ven ali pa je bil popoldne na prevroči terasi, pozimi je bilo pa še premrzlo).
Nova pridobitetv je limonovec, bomo vidli, kako se bo obnašal, menda ne sme it ven, dokler nočne temperature padejo pod 8 stopinj.
Pa še drugo vprašanje: zanima me ime okrasnega grma z lepo rožnatimi/pinki cvetovi; ima trnje in, če se ne motim, bolj rdečkaste veje. Ravnokar cveti, sem ga opazila že lani, ampak nikogar ne poznam, ki bi ga imel. Niti ni tako redek. Če bi imela sliko, bi pripopala, tako pa upam, da bo kdo vedel, kaj iščem.
rag_doll