12. mar 2014 0:19
Res z zanimanjem sem prebirala vse o ajdi, hvala vsem. Rimljankina pomoč je vedno izčrpna, pa tudi ostalim hvala za napisano. Večkrat se zalotim, da sem tisti košček zemlje dobila prepozno, pa tako težko mi je, ko gledam, kako delajo nekateri z njihovim poljem. Pa še tiho moram biti, ker ni moje.
Ne morem si kaj, še tole bom vprašala: Na delu polja, takoj za zadnjimi hišami, so zgradili "začasno ekološko čistilno napravo" za kanalizacijo, dokler ne bo narejena prava zbirna čistilna naprava. Tisti del polja je prerasla rastlina, ki sem jo po iskanju v literaturi in Googlanju spoznala za divji sirek.
Že mogoče, da čisti odplake, a je tudi zelo agresivna. Seli se naprej po polju, posebej ji paše med balami sena, kjer zastaja voda. Tudi ob svojem zelniku sem odstranila že nekaj rastlin, to ni tako enostavno, zelo močne korenine ima. Ogromno semena naredi in me je strah, če se bo razširila. Ali se bo rastlina sama ustavila, ko bo čistilna naprava gotova?
Ne vem, če je prav, da tole sprašujem na temle forumu. A tu pišete tisti, ki imate radi vrt in domačo zemljo.
Katrca11