15. maj 2012 19:15
Danes sem vzela resno ponovno ohladitev v četrtek in vse občutljive rastline pokrila.Nimam tako velike koprene, da bi vse pokrila.
jovita
15. maj 2012 19:15
Danes sem vzela resno ponovno ohladitev v četrtek in vse občutljive rastline pokrila.Nimam tako velike koprene, da bi vse pokrila.
jovita
15. maj 2012 19:57
Tudi jaz sem pokrila, kolikor sem imela koprene, tudi rože, razen bršljink, sem odnesla noter.
Naš dom je zdaj videti kot cvetličarna.
rosie
15. maj 2012 21:23
Ja, rimljanka. Pisalo je andska jagoda ali physalis. Sadika izgleda kot sadika paradižnika. V vrtnariji so mi povedali, da tudi zraste tako visoko, kot paradižnik in rabi oporo.
moj svet
15. maj 2012 23:01
@moj svet
kje si kupila sadiko in koliko je stala?
(no, jaz sem prejšnji teden komaj seme zasledila)
klavdija
16. maj 2012 9:06
Sadiko sem kupila v vrtnariji, v okolici Celja. Mislim, da je stala 1 EUR. Se ne spomnim čisto točno, ker sem tisti dan nabavljala kar več sadik. Rada probujem, kar ne poznam. Tako, da sem tisti dan odnesla še sadiko črnega paradižnika, pa rumenega, pa dve sadiki belih jagod, pa dve sadiki križanca med jagodo in malino......
moj svet
16. maj 2012 9:16
moj svet je napisal/a: |
pa dve sadiki križanca med jagodo in malino......
|
No, za tega križanca a močno dvomim, da sploh obstaja.
rimljanka
16. maj 2012 9:26
Ja, tudi jaz sem debelo pogledala. Na tej "etiketki" piše Framberry red dream.
moj svet
16. maj 2012 9:52
Jaz sem tudi posejala andsko jagodo. Je pa kar precej časa potrebovala okrog 30 dni, da je pokukala na plano. Pokrita je bila z zastirko.
http://www.semenarna.si/podrobnosti-artikla-barvitost
lp, pinka
16. maj 2012 13:05
Framberry je jagoda, ni nič skrižana z malino, le okus naj bi bil "med jagodo in malino". Sem tudi jaz nabavila in ravno je začela cveteti.
Fisalis sem sadila par let, rodi noro, a plodovi pri meni dozorijo le v res lepem, vročem poletju. Sem na 600m nadmorske višine, med hribi in običajno mi polovico plodov uniči prva slana. Trganje nedozorelih plodov in "zorenje" v hiši, se pa ni obneslo,
Lisa
16. maj 2012 13:12
Lisa je napisal/a: |
Framberry je jagoda, ni nič skrižana z malino, le okus naj bi bil "med jagodo in malino". Sem tudi jaz nabavila in ravno je začela cveteti. Lisa |
Ja, je treba vedno nove sorte in "sorte" in križance in.....iznajti, da se dobi kupce............. Saj ne rečem, da ne bi iz firbca imela kakšne, ampak, bom večinoma kar pri jagodah in malinah ostala, ločeno. Bo večja pestrost okusov, saj imajo že različne sorte jagod, pa malin tudi, različne okuse.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki z žajbljem
Debeli špageti s poletno zelenjavo