2. jun 2014 20:48
majaos, tudi jaz sem danes preflancala rdečo peso, kakor jo je moja mami. Če pa se ne bo prijela, bom posejala še eno rundo kasneje, saj sem namreč brala, da rdeča pesa rabi veliko vode, da se odebeli.Torej jo posejati zelo zgodaj, ali pa julija. Ker imam veliko prostora, bi se tudi meni splačalo še eno rundo.
Čebula se ti zvija, če je nisi pokrila in jo je napadla čebulna muha. Torej, če si jo sadila zelo zgodaj, jo moraš pokriti do 15.maja, oz. dokler ne odcvetijo češnje. Lahko pa jo sadiš šele po cvetenju češenj, jaz sem jo pred prvim majem in jo pokrila do 15 maja. Ko zraste do 10 cm je nevarnost čebule mimo. Druga je julija. Moja teta jo vedno sadi po 15 maju in ima krasno.
Drugače pa sem jaz naflancala zadnjič bučke in kumare in po nasvetu moje mami, v zeljo vtaknila še semena, ki naj bi bila za poznejšo sorto. Lepo so mi prišle ven, v bodoče bom sadila to kar direktno v zemljo.
Se pa bojujem s strunami ( sem danes v zemljo zakopala krompir, da vidim), mogoče celo bramor, krt pa mi je seveda vse prekopal....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi