Moj vrt
9. jul 2012 13:17
Sem jih videla ... in moja hortenzija, o kateri sem govorila je bila prav lani kupljena tam, v Lidlu ... očitno je sorte, ki rabi zalivanje .... letos verjetno ne bo z njo več kaj konkretnega, ker so nastavki za cvetove kar nekako zakrknili, ampak mislim, da bo z zalivanjem preživela ...
Kaj pa menite o jagodah?
katjushka
9. jul 2012 21:33
katjuška, ni take sorte, ampak je bila pred nedavnim posajena in njen korenisnki sistem še ni tako razvit, da bi v tej suši zaostil potrebam rastline po vodi. Temlejito jo zalivaj, bolje redkeje, a temeljito, vsaj 10 l vode naenkrat, pa počasi, da večina steče okoli nje v prst.
Z jagodami pa počakaj do jeseni ali, še bolje, pomladi. Zdaj v tej vročini in suši in v tem času se pač ne presajajo.
rimljanka
9. jul 2012 23:37
Jaz imam pa ngravžno vijoličasto karfijolo, tralala! oranžna pa ni uspela, kljub temu, da sem jo dvakrat sadila - je šla sam v listje, nič v cvet!
lp
cervus
10. jul 2012 9:14
Pojejte surovo, elaphus, sicer ne bo več vijolična. Ti jo pa enmal zavidam, veš.
rimljanka
10. jul 2012 9:45
Ma, jo bom kar skuhala v enolončnici - saj sem lani vijoličen fižol tudi, je postal zelen, okusen pa je bil . Ni mi jo treba zavidat, sadike sem na Bregu kupila, verjetno jih bodo imeli drugo leto spet, samo v zemljo sem jo potaknila, pa je zrasla - sicer pa ni velika - za eno mojo dlan, se mi zdi. Sem pa mal žalostna, ker oranžna ni poratala.
lp
cervus
10. jul 2012 15:19
rimljanka je napisal/a: |
katjuška, ni take sorte, ampak je bila pred nedavnim posajena in njen korenisnki sistem še ni tako razvit, da bi v tej suši zaostil potrebam rastline po vodi. Temlejito jo zalivaj, bolje redkeje, a temeljito, vsaj 10 l vode naenkrat, pa počasi, da večina steče okoli nje v prst. Z jagodami pa počakaj do jeseni ali, še bolje, pomladi. Zdaj v tej vročini in suši in v tem času se pač ne presajajo.
|
Nekako tako sem si tudi jaz zamislila ... za jagode pa sem se pozanimala v sosednjem vrtnarstvu in so rekli, da dobijo sadike konec avgusta ... bom poskusila zasaditi par sadik pa bomo videli ...
katjushka
11. jul 2012 7:17
Jeeeeeee, deeeeeeeeeeeeeeeeeež! Ta pravi, osvežujoč, narahlo padajoč in rastlince so kar oživele! Jupiiiii!!!
lp
cervus
15. jul 2012 10:18
Pri meni vsak drugi dan naberem toliko sadja.
15. jul 2012 10:19
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Bovla z metuljčki
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)