22. jul 2011 6:44
Hvala za odgovore. Tudi sama sem razmišljala, da bi dala zemljo v pregled in upam, da bi mi na Kmetijskem inštitutu tudi priporočali kaj dodajati zemlji. O zastiranjem z listjem še nisem slišala, bom pa z veseljem poskusila. Pred mnogimi leti sem imela vrt, kjer sem imela vedno lepe pridelke, zato pa bom sedaj bolj previdna, ker sem letos res razočarana nad vrtičkom in ga bom opustila.
Imam možnost dobiti zelo veliko površino zemljišča, vendar razmišljam, da bi prevzela cca 1000 m2, čeprav me malo skrbi ali bom po dolgem času brez vrtnarjenja sposobna obvladovati takšno površino. Zasadila bi tudi nekaj sadnih dreves in si uredila zelenico ter velik zelenjavni vrt. To pa pomeni, da bom morala tudi vložiti precej denarja (nakup orodja, kosilnice, iskala bom tudi kakšno starejšo utico za shranjevanje orodja), za zalivanje bo potrebna voda, zato bom morala izrvtati vodnjak (kar pa ne bo problem, ker je Savinja čisto zraven). Ja, precejšen zalogaj me čaka. Evo, natrosila sem vam nekaj mojih skrbi, mi je kar malo odleglo. Še kakšen vaš nasvet mi bo zelo dobrodošel.
Hvala in lep dan vsem!
ursula-ce