Moj vrt

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

8. apr 2011 22:01

Tara, vsaj približno se drži luninega koledarja. ko boš sejala in sadila, ne bo ti žal. Ni treba jutri vsega

tulka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

8. apr 2011 22:20

V bližnjo sosesko se je priselila ena gospa iz Prekmurja in si zaželela en košček zemlje, kjer bi si lahko kaj malega pridelala in zapolnila čas, ki ji ga sedaj, ko je upokojenka, ne primanjkuje. No in moj mož je bil prav vesel, da ji je lahko odstopil en kos njive, lepo zoral, pognojil in gospa je šla v akcijo in najprej posadila - fižol. Pozabila je, da je tu podnebje kar precej drugačno kot na njenem bivšem koncu in da je le malo možnosti, da ji ga jutranje nizke temperature ne uničijo.

Sama nase je bila potem jezna, ker se ni malo posvetovala kako in kaj.

 

rrr

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

9. apr 2011 11:52

Dobrodošla Tara na naši Kulinariki, brez katere bi mi bilo kar dolgčas. Tu najdeš vse; lahko se nasmejiš, izobražuješ, celo malo prepiraš. Saj boš videla, vse kar te zanima boš našla tukaj, zatorej uživaj. V tem času pa le prični počasi saditi, seveda najprej solato, peteršilj in korenček, ne pozabi na grah, lahko zrnatega ali sladkornega, rdečo peso, tudi nizek fižol se že sadi, če ga pa dobi mraz boš posejala novega. Važno je tudi s katerega dela Slovenije si, oni, blizu morja so daleč pred nami v osrčju Slovenije.

tara  

član od: 23.7.2004

sporočila: 25

10. apr 2011 19:38

Hvala za topel sprejem. Kulinariko že dolgo berem, kot vrtičkarica pa res šele začenjam. Sem se (upam) kar temeljito pripravila, prebrala nekaj literature, tudi tisto o dobrih in slabih sosedih, si naredila načrt vrta...sedaj pa je že nekaj tudi posejanega(solatka, korenček, čebula, grah, pa seveda peteršilj in drobnjak). Zdaj bom pa nestrpno čakala na prve znake, da je kaj tudi uspelo. Imam pa že prvo vprašanje. Nekje na tem formu sem zasledila nasvet, da se dajo semen bučk kaliti na vlažno vato. Kdaj jih daste potem v zemljo, takoj, ko vzkalijo? Že vnaprej hvala za odgovor. Lep nedeljski večer vsem. Tara

leiiča  

član od: 20.9.2008

sporočila: 55

11. apr 2011 10:25

Pozdravljene,

sama nisem ravno vrtičkar vendar moja mama in oče pa se zelo veliko ukvarjata s tem. Vedno smo imeli urejen vrt oz. njivico ampak nikoli niso bili rezultati taki kot smo želeli. Sedaj pa imamo dve leti rastlinjak z namakalnim sistemom in lahko rečem, da imamo svojo solato celo leto (zimsko solato, radič, motavilec... vedno je kaj) in je od takrat še nismo kupili. Čez poletje pa je vseh ostalih pridelkov več kot dovolj. Vedno smo imeli probleme s paradižnikom, ker je na začetku sezone bil zelo lep vendar potem se je začel sušiti in postajal grd vendar sedaj tudi teh problemov ni več in ga imamo celo sezono toliko, da ga razdajamo sosedom in prijateljem.  Tudi paprike je sedaj več kot dovolj, kajti včasih smo jo imeli za sproti sedaj pa smo jo posadili v rastlinjak in isto količino pa jo je mama letos vlagala toliko je je bilo. Resnično tisti, ki imate možnost si urediti rastlinjak z namakanjem vam ga toplo priporočam... tiste folije in mali šotorčki nič ne pomagajo. Mi imamo sedaj doma v rastlinjaku solato že v glavcah, ki je pri večini sosedov šele pognaala.Ko bom doma bom priložila sliko razlike solate, ki smo jo posadili v rastlinjaku in zunaj na vrtu...

LP, Lea

leiiča  

član od: 20.9.2008

sporočila: 55

11. apr 2011 14:04

Solata na vrtu

Solata v rastlinjaku

 

Sem dodala slike, kot sem obljubila. Na prvi sliki je solata, ki je bila posejana na vrtu na drugi sliki pa solata posejana v rastlinjaku. Obe gredici sta bili posejani enak čas in bili enako zalivani. Razlika mislim, da je očitna.

LP, Lea

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

11. apr 2011 20:22

Razlika je seveda več kot očitna

 

Meni je skalil grah,berivka,biserna čebulica in redkvica.Vse imam pokrito s kopreno.In ker nam za jutri napovedujejo sneg in znižanje temperatur bo potrebno verjetno dodati še en sloj.

Vremenarji so mi vse veselje do zelenih prstov vzeli

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Tanjika82  

član od: 30.3.2009

sporočila: 90

11. apr 2011 21:25

Lea daj poslikaj še cel rastlinjak da vidimo kako je to kaj veliko. Tudi sama se odločam za nekaj v tej smeri. Lp Tanjika82

leiiča  

član od: 20.9.2008

sporočila: 55

12. apr 2011 14:04

 

Ni ravno ogromen vendar naš namen je bil, da imamo notri paradižnik, papriko, pozimi solato... večino ostalih stvari sadimo zunaj. Izdelal ga je oče sam takih mer kot je želel in z namakalnim sistemom... s strehe lovimo deževnico v cisterno za vodo in potem imamo napeljane cevi za namakanje. Kupil je še napravico katera samodejno vklopi zalivanje na toliko časa kot nastavite ter določite čas zalivanja. Posebaj koristna zadeva kadat več dni ni nikogar doma sploh čez poletje, ko je vročina in težko prosiš nekoga naj ti zaliva celoten vrt ker je s tem ogromno dela. Tako pa samo poskrbite, da je dovolj vode in vrt se bo sam zalival. Seveda če imate možnost zbiranja deževnice je to ena najboljših rešitev. 

LP, Lea

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

12. apr 2011 14:21

Lea to je super zadeva ! Bom pokazala našim moškim, bom videla odziv.

banana130

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti