22. mar 2010 11:10
Evo, jaz bom pa danes nesla zemljo po silnem klancu domov. Vrta nimam vec, sem pa "pridelala" zelo velik balkon, na katerem je dosti prostora tudi za nekaj "gredic". Iz Slovenije so mi dobre vile, no, je bil bolj skrat, prinesle nekaj semen (za semena iz Semenarne vem, da so dobro kaljiva in se ne bi zafrkavala tukaj po angleskih trgovinah s semeni in ugotavljala, kaj je dobro in kaj ni), med drugim tudi lustrek, ki se ga tukaj ne dobi. V lonckih, ki bodo viseli cez balkonsko ograjo bom imela timjan, baziliko, tajsko baziliko, verbeno, petersilj, majaron in koprc. Mogoce se kaksno zelisce. V en velik lonec pride limonska trava, v drugega lustrek. V drugi balkonski kot pa nekaj solatke (mladi listi za rez), nekaj azijske solatne mesanice in vec vrst cilija. Poleg tega se stoletna azijska cebula in redkvice, med cebulo pa najbrz se nekaj korencka. Komaj cakam. Letos vsaj z zalivanjem ne bi smelo biti problema! Se vedno bo vec kot dovolj prostora za mizo in stole ter druge balkonske zadevscine, za sproscujoce vecere med zelenjem. Po vsej verjetnosti se bom letos tudi preuzkusila v vzgoji ingverja, kurkume in galangala- mislim, da bi moralo uspevati; tako vsaj pravijo nekatere vrtnarske revije. fresh