30. maj 2012 12:00
Hedonist, jaz bi na tvojem mestu lepo pustila, naj si ga uši privoščijo. Boš imel vsaj pri drugih povrtninah mir pred njimi.
Blanchy
30. maj 2012 12:00
Hedonist, jaz bi na tvojem mestu lepo pustila, naj si ga uši privoščijo. Boš imel vsaj pri drugih povrtninah mir pred njimi.
Blanchy
30. maj 2012 12:10
Okoli vrta nastavila lončke s pivom.........pa da vidimo, kako se bo obneslo. Polžki na zdravje!
Brgita
30. maj 2012 12:19
1. Temeljito posuješ z lesnim pepelom, po potrebi psotopek ponoviš.
2. Vzameš rokavico, daš jo na roko, in jih mehansko odstraniš, nato preostanek posuješ s pepelom.
No, tvoje doma pa poduči, da je vse kemija, tudi ti in vsi tvoji, ne glede na spol. Tudi uši in lesni pepel, seveda.
rimljanka
30. maj 2012 12:49
Rimljanka :))))))
hedonist
30. maj 2012 13:35
Tudi liste rabarbare lahko uporabiš v boju proti ušem-pol kg zelenih listov rabarbare daj v 2 litra vode in pusti da zavre in nato kuhaj še dobrih 5min.Ohladi in z hladnim škropivom pošpricaj vse kar so napadle uši ali gosenice!
lp
anibas
31. maj 2012 13:24
živjo
jaz uši vedno preženem z pepelom, ki ga prej presejem (da ni večjih delcev po vrtu ), ga pa na debelo posujem po fižolu in to večkrat.Uspeh zagotovljen.
Sama pa imam večji problem z mišjo ali voluharjem, vse je luknjasto, seme graha mi je pojedla, kumare so komaj pokukale ven, pa je vse zelenje objedeno...
V vrtu imam okrog in okrog narcise, posipala sem luknje s mleto kavo, vse neuspešno, sedaj grem v nakup odganjalca na sončne celice, upam da bo uspeh.
LP
kokr
31. maj 2012 15:02
Nabavi mačko! (čisto resno mislim)
lp
cervus
2. jun 2012 13:28
Sosedove mačke niso bile pretirano uspešne, ampak letos z voluharji ni problema, pa tudi
nobenih krtin letos ni na travniku. Zato pa na naši smreki domuje "Ferdi" - rodovnika ni
prinesel pokazat, je pa podoben postovki.
lp
A
Alenka
ALENKA9
2. jun 2012 17:42
JACKPOT!!
Res imaš srečo s tole bio mišolovko!
polarbear
2. jun 2012 22:23
kokr , škoda denarja za " odganjalca " voluharjev . To ti lahko zagotovim iz lastne izkušnje . Imela sem občutek , da mu to piskanje , ki ga ta naprava povzroča , celo ugaja . Kupila sem ga lani jeseni , da bi ga pregnala iz grede s peteršiljem . Zaman . Vsak dan sem pobrala nekaj sveže požrtih korenin celo okrog tega odganjalca . Pustil mi je zelo , zelo malo pridelka , da o radiču niti ne govorim .
Tudi tulipanov pri meni skoraj ni več . Ostale so samo tiste čebulice , ki sem jih posadila v žičnato mrežo , da ni mogel do njih . Poskusila sem že marsikaj , da bi pregnala tega vraga , pa je vse bolj ali manj brezuspešno .
manca51Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem