14. nov 2008 12:11
Patka, vse te odpadke od pralnega praška, šampona, tetrapake, konzerve.... lahko mečeš v zabojnik za plastiko. Sicer pa ti na vsakem zabojniku piše kaj sodi notri. lp Vesna
14. nov 2008 12:11
Patka, vse te odpadke od pralnega praška, šampona, tetrapake, konzerve.... lahko mečeš v zabojnik za plastiko. Sicer pa ti na vsakem zabojniku piše kaj sodi notri. lp Vesna
14. nov 2008 12:12
glede na tole: http://www.svo-rs.si/web/portal.nsf/dokument se Snaga moti. LP, R.
14. nov 2008 12:12
Jaz pa ne ločujem nič. (no zdej me pa ustrelte hehe)
MissLady
14. nov 2008 12:24
Bio razgradljive vrečke lahko kupite v DM - cena okoli 1 € (za 10 kosov), v Mercatorju - cena okoli 2 €, papirnate vrečke (ki pa jih manj priporočam, ker se zaradi vlage hitro raztrgajo) pa se dobi v Müllerju. Prve in zadnje so preizkušene - kupujem jih že skoraj 1 leto, papirnate pa malo manj. Drugače pa striktno ločujem vse odpadke, kar je mogoče, tako doma kot v službi. V službi imamo kartone za odpadni papir, za baterije, za kartuše. Kartuše oz. tonerje, ki jih je mogoče obnavljati pa tudi obnavljamo. Pa luči ugašam, da ne gorijo po nepotrebnem - tudi to je ekološko obnašanje, ni pa striktno ločevanje odpadkov. akim
14. nov 2008 12:25
Spar ima zdaj poleg navadnih in papirnatih tudi razgradljive nosilne vrečke, ki se jih lahko uporabi za organske odpadke. http://www.spar.si/spar/Trgovinska_znamka/naturp Sporočilo je spremenil(a) lucija dne 14. nov 2008 12:27:01
14. nov 2008 12:28
Reca vem , da piše, samo na našem piše SAMO PLASTIKA in zame so plastika pač jogurtovi lončki. plastične kantice, palstične steklenice.... Zato nism vedela kam z pločevinkami in embalažo od mleka patka
14. nov 2008 12:42
Razgradljive vrečke za bio odpadke, ki pašejo v tiste košarice z ročajem in pokrovom, prodajajo tudi v merkurju. matilda
14. nov 2008 12:52
Mene pa zanima kam z odsluženimi žarnicami?
14. nov 2008 12:57
MissLady je napisal/a: |
Jaz pa ne ločujem nič. (no zdej me pa ustrelte hehe) MissLady |
14. nov 2008 13:02
Mene pa zelooo zanima, zakaj ne pritisnejo na proizvajalce, da bi zmanjšali embalažo? Saj veste, kupiš šminko, pa je v 10x preveliki kartonasti embalaži, da ne govorim o igračah... Veljalo NAJ BI za vse... lidka [sonce]Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči