14. nov 2008 13:06
Vendy, jaz sem v plastično posodo za bio odpadke dala plastično vrečko, potem pa smeti nesla z vrečko do smetnjaka, stresla vsebino v zabojnik za bio odpadke, vrečko pa vrgla v posodo za ostale odpadke (mi imamo namreč tak sistem - bio odpadki ena posoda, ostali druga; v ulici pa so še skupni zabojniki za steklo, papir in plastično embalažo). Diokler nisem našla razgradjivih vrečk.
Sama dosledno ločujem odpadke in na enako navajam tudi moje. Gre težko, a ker sitnanrim, vidim, da že pomaga.
Plasične steklenice od pijač vedno zmečkam, da zvazamejo čim manj prostora, zbiramo jih v vrečo in enkrat na teden odpeljemo na ekoliški otok. Kot tudi vse druge odpadke, ki ne gredo ve no od veh posod, ki stojita pred hišo.
Ampak kaj, ko drug del družine meče v posodo vse povprek. Niti ne sploščijo tetrapakov od mleka in sokov ter plastičnih steklenic, potem se pa čudijo, kako hitro je kanta polna. Kot da je to taka umetnost - sploščiš, potisneš ob steno posode in nobenega prostora ne zavzame embalaža ... Ko sem na to enkrat opozorila, mi je svak rekel, naj bom tiho, da je tako vseeno, ker vse odpadke potem združijo in obdelajo na enem mestu. Pa škatle od čevljev ali igrač mečejo kar cele, ne da bi jih stisnili ksupaj, kar me še dodatno dvigne ... no, otroke sem že prepričala, samo svak je še ostal pri svojem ...
In to me jezi. Ker po tej filozofiji ne bomo nikdar naredili premika na bolje.
Mamamia
mamamia