14. nov 2008 21:47
.............( kot bi rekla ena moja dobra prijateljica ), mogel sem nehat, računalnik mi je sporočil, da se mora zapreti, ker je naletel na težavo, pa sem hitro poslal, da ne pišem znova. Spomnite se kako se pripravlja divjačina za pečenje: prešpika se z maščobo, pa nasploh " pusto " meso se mora prešpikati s slanino, da bi bilo " sočno ". Osebno se mi zdi " borovo meso skoraj neužitno. Pred časom, so mesarji goljufali tako, da so borovo meso prešpikali z maščobo, da bi ga prodali po višji ceni, če so jih dobili, so bili kaznovani ( dobri mračni stari časi ). Če sem ravno pri besedi, enaka " finta " se uporablja pri goveji juhi: če hočemo, da je meso iz juhe boljše, ga damo v vročo vodo kuhat, če hočemo, da je juha boljša damo kuhat v mrzlo vodo.
Meni osebno so svinjska rebra najbolj uporabno meso: Lahko jih spečem ( kot je ena prej povedala, na max. temperaturi pečice 20-30 minut potem na nižji temperaturi ( to sicer redko počnem, ker živim sam pa mi je to preveč, da bi se ukvarjal z majhnim koščkom pa ne gre ), lahko enostavneje, kos reber na maščobi na hitro popečem, pol pa dam dušit čisto počasi ( so božanska ), poleti kuham veliko obar, zmeraj dam tudi košček rebr, jaz pravim da je to začimba, potem večkrat naredim paprikaš ( morebitne kosti izrežem ( auslezam, po domače ), meso narežem na koščke velikosti manjšega oreha in s čebulo naredim paprikaš, ki je splošno uporaben ( to zmrznem ) za testenine, polento, krompir tak in drugačen, ali pa zalijem z vodo, narežem nekaj krompirja, po potrebi mal zgostim............
Glede začimb: jaz sem minimalist ( manj je več ), čebula, česen, poper, paprika ( pa ne vse naenkrat ) in smo že pri koncu, vam pa kakor paše: zaradi mene lahko dajete medu ali marmelade kolikor hočete.
ežoj