13. nov 2008 22:01
rimljanka je napisal/a: |
In kaj se zgodi, ko ima potem tak prijazen prevoznik v Ameriki prometno nesrečo in ga poškodovanec (ki je bil prijazno in zastonj vzet v avto) toži za prestane bolečine, stres,....pa gre tožba v milijone USD? Čisto resno vprašam. Koliko pa smo/so pri nas zavarovani štoparji in oni, ki jih pobirajo? Mislim, če se zgodi kaj takega.... [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 13. nov 2008 14:02:14 |
Pojma nimam. Phil je omenjal samo dobro plat te zadeve. Na žalost ne vem, če ga bom še kdaj videla, da bi ga lahko vprašala o tem, zdaj je baje spet doma v Ameriki.
Bi rekla, da tudi oni razmišljajo tako kot mi - dokler se kaj ne zgodi, je vse OK, če pa se kje zalomi.......ne vem, verjetno je čisto odvisno od ljudi, saj se najdejo tudi pri nas taki, ki iz vsake nesreče poizkušajo povleči finančno korist.
Prav danes sem naletela na tale članek o "prijaznosti" raznih odškodninskih družb:
http://24ur.com/novice/slovenija/zaposleni-v-
Tulka, tega zavarovanja za štoparje se spomnim pa tudi jaz - na Študentskem servisu se je dalo to urediti. Sicer sama nikoli nisem naletela na voznika, ki bi me po njem vprašal, nekateri kolegi pa so imeli to izkušnjo (na srečo nihče slabe z nesrečo, tožbo itd.)
Mogoče se man oglasi kdo, ki je zdaj študent, oziroma redni štopar, da nam pove kaj več o tem.
Sama pa, priznam, kolikor redko sem na cesti, ko že poberem štoparja, mi zavarovanje niti na misel ne pride.
Saj pravim, dokler se kaj ne zgodi, človek niti ne razmišlja.....upam, da se nikoli ne bo.
mamaF - Mojca