12. nov 2008 23:03
magnolija je napisal/a: |
Mogoče bi pa uvedli sistem, kot ga imajo na Kubi, kjer se je kaznivo peljati sam v avtu. Tako ljudje brez avta stojijo ob cesti, vozniki pa morajo vsakemu ustavit, dokler ni avto poln. Če te dobi policija in si sam v avtu plačaš kazen (vsaj tako so mo razložili prijatelji, ki so bili tam na potovanju, upam, da me niso nategnili). Jaz bi zagotovo z veseljem vstavljala luštnim tipčkom, npr. tistim iz rubrike o čokoladicah in pa babam iz kulinarike (razpoznavni znak bi bil plavi predpasnik z motivi različnih kroglic:) Živel Fiidel!!! magnolija |
Glede tega so pa tvoje kolege očitno potegnili. Kubanci so pač iznajdljivi ljudje (debato o tem, zaradi česa ali koga, raje pustimo) in dejansko zelo kapitalistično razmišljujoči, če lahko pripomnim. vozniki ob cesti ne stojijo zato, ker ne bi smeli peljati le enega potnika, pač pa zato, ker si logično preračunajo, da bo ceneje, če bodo peljali več ljudi - in vsakomur, amapk res vsakomur, tudi domačinom, zaračunajo za vožnjo. toliko o Kubi, da ne bo napačnih info.
glede vinjet pa ... sama sem jo že zdavnaj prinesla not, kot se reče, čeprav (vsakodnevno) uporabljam le odsek avtoceste od vrhnike do Logatca, unca ali postojne. pri vsem pa me je zmotilo dejstvo, da sem - vsaj v zadnjih mesecih - morala upoabljati regionalne ceste ("staro cesto"), saj je bila avtocesta ali zaprta (izvoz Unec), ali pa so bile zaradi del take kolone, da "buh pomagaj".
Vinjete torej - DA, sem vesela, da jih imamo in se strinjam z vsem napisanim v njihovo korist. druga darsova plat pa so torej dela na avtocestah, se mi zdi, da ves čas nekaj delajo, zaradi česar so kolone, zapore ... se mi zdi, da naš avtocestni sistem ni sposoben sprejeti in prebaviti vsega prometa (na kar je namignila VJR s tovornim tranzitom, kar pa je že veliko širša težava).
5rusa
Sporočilo je spremenil(a) 5rusa dne 12. nov 2008 23:04:06