11. nov 2008 14:30
Meni ob tem pade na misel zgodba, ki je stara kakih 20 let in sicer smo bili še mularija na faksu in smo se motali po Kersnikovi in Rožni in RŠ-u in smo potrebovali fotke z grafiti. Ker nam noben grafit ni bil všeč, smo sklenili, da jih bomo naredili. Potem je bilo treba samo še domisliti, kakšen tekst bomo naredili. In smo s konsezom sklenili, da bomo napisali: ČUDEŽ@ NE BO - s poudarkom, da nam je bilo v osemdesetih blazno fino napisati tisto afno@ dasiravno nismo točno vedeli, kam to paše. Tisti obkroženi A (Anarchy) je bil grafično že malo ofucan.... Enivej, tisti slogan smo potem pustili na nekaj fasadah po ljubljanskih kvartih, ker nikjer ni bilo ta prave svetlobe.... Zadnjič sem videla eno verzijo tega v Šiški....Se mi je kar milo storilo. Slogan je preživel dvajset let in dasiravno je bil delan na ne totalno drug družbenoekonomski kontekst, je postal brezčasen. Hej, ČUDEŽ@ NE BO. Ne pri tem zdravilu, ne pri kakšni džazni dieti, niti se na hitro ne da naučiti tujega jezika, niti s čudežem ne postaneš pameten, privlačen, zaželen, whastoever....Neodvisno od tega, koliko sprašuješ po forumih, če to pot pa je morda res kaj na stvari, če ni nateg. Jasno, da je nateg. Dokler so ovce, je tudi nateg. Vendelina jr.