Disneyland

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

8. apr 2010 12:25

Lani julija sva bila v Parizu, odločila sva se za izlet v Versailles. Priporočam ti, da kupi vstopnico prej, v Parizu, ker so vrste v Versaillesu nemogoče. Midva sva ju kupila na Champs Elysees, pozabila sem, kako se reče trgovini (je v Lonely Planetu), plačala sva 26 eur za eno karto (Passport, palača in vrtovi), in 1,5 eur za provizijo. Ko sva prišla pred dvorec, sva ugotovila, da je bil tisti evro in pol absolutno dobro porabljen, ker je bilo v vrsti približno 250 ljudi. Ne splača se ti kupiti vodenega ogleda, ker imaš v vstopnici vključen audio vodič. Ker je bil dan res sončen, sva si sposodila kolesi, in prekolesarila park,enkratno. Do tja sva prišla z metrojem in RER vlakom, na katerega prestopiš na eni od metro postaj, ne rabiš ekstra karte za vlak RER. Za izlet sva porabila nekako 7-8 ur, s prevozom vred. Stanovala sva na Rue Caumartin, Best Western hotel, med metro postajama Opera in Galeries Lafayettes (pariški Macy's), zraven hotela je bil tako supermarket kot dve luštni pekarnici, bila sva približno 20 min peš od Louvra in Tuileries, in pol ure peš od Eifflovega stolpa. DRugje z vstopnicami nisva imela težav, v Louvru sva čakala mogoče 10 minut. Vrste so ogromne tudi za Eifflov stolp, po mojem je tudi tam bolje kupiti prej vstopnico. Pogledala sva si Notre Dame, Jardin du Luxembourg, Baziliko Svetega Srca in Montparnasse, osebno mi je bila zelo všeč študentska četrt, tam okrog Marais-a, ..... Večinoma sva uporabljala metro, prehodila ogromno, ampak bo treba nazaj Cene: gre za prestolnico, polno turistov, tako da so cene temu primerne, a še vedno ne pretirane. Edina cena, ki se mi je zdela zares neumna, je bila cena zajtrka v hotelu.... 16 eur! Izbira pa nič posebnega. Raje sva zjtrkovala v pekarnicah in kafejih, dosti bolje, tudi ceneje. Sashika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

8. apr 2010 14:24

Samo majhno opozorilo: za vlak RER ni doplačila, če vzameš  metro karto, ki že vključuje ta vlak (enako kot za Eurodisney), če vzmeš navadno, potem doplačilo je. Oziroma tako je bilo pred nekaj leti, ko smo to nazadnje koristili, če je zdaj drugače, se opravičujem za pripombo.

Mamamia

mamamia

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

9. apr 2010 6:26

Šla sva z rumeno linijo RER do Rive-Gauche, od tam pa peš do Versaja, približno 10 minut. Imaš prav, Mamamia, vzela sva (samo za ta dan) metro pass, ki je vključevala tudi RER, ampak je bilo doplačio v stilu 2 eur, nič več. Zgrešiti ne moreč, ker so trume turistov, ki se direkt z železniške postaje odpravijo do dvorca. Bila sva ravno v času francoskega državnega praznika, tako da sva res naletela na gnečo prav povsod, ampak je bilo še vedno krasno. Mislila sva, ker sva bila blizu Elizejskih poljan, da bova lahko parado gledala v živo, a sva po skoraj enournem oprezanju in rinjenju med vso množico odšla v hotel in jo gledala po TVju Sashika

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

9. apr 2010 7:37

Kaj menita, je bolje prenočevati v Parizu in se od tam voziti do Disneylanda in Versaja ali najti prenočišče kje v bližini Disneylanda in se od tam voziti na želene točke? girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

mamamia  

9. apr 2010 9:22

girica, prenočujte v Parizu ali na obrobju, toliko, da še pridete z metrojem do bivališča. Ker z metrojem res na enostaven in hiter način prideš povsod, pa še lažje se je zvečer zgolj skozi mesto peljat kot potem vsak dan do Disneylanda. No, po moje je tako bolje, manj časa izgubiš, če se iz samega mesta kamorkoli pelješ, kot na priemr iz Disnelanda vsak dan v mesto in en dan potem še v Versailles. Če ostanete manj kot teden dni, je treba pazit, da izgubiš čim manj časa s prevozi in ti ga več ostane za pohajkovanje in oglede.

Ko smo mi bili tam, smo avto parkirali ob prihodu in sedli vanj, ko smo odhajali domov, vse vožnje smo opravili z metrojem, RER in tudi z busom, saj enotna metro karta velja za vse vrste javnega prevoza. Kot je rekla sashika, je doplačilo za vožnje z RER (to so posebni hitri vlaki v le nekaj smereh, ki stojijo samo na večjih metro postajah) tako majhno, da sploh ni treba razmišljat o tem.

Pri načrtovanju ogledov pa se orientiraš po zemljevidu in načrtuješ tako, da si vsak dan ogledaš znamenitosti, ki so bllizu ena druge, da se ne izgublja čas z dirkanjem sem in tja.

Malo vam zavidam, sploh zdaj, ko je še do 20. aprila povratna letalska karta iz MB v Pariz 99 evrov, jaz pa ne morem nikamor ...

Mamamia

mamamia

girica  

9. apr 2010 9:42

Super, se bomo držali nasveta . Joj, škoda, ker ni ta akcija za povratno let. karto še kakšen dan kasneje ... mi gremo po 24. aprilu . girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

mamamia  

9. apr 2010 9:49

prveri na adriji, možno da je pomemben odhodni datum ...

mamamia

girica  

3. maj 2010 9:28

Sashika in mamamia, preživeli smo čudovito potepanje po Parizu, Versaju in Disneylandu! Hvala vama za vse koristne napotke. Bilo je Č U D O V I T O !!! girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti