9.avgusta smo v Hočah v Lesnini naročili sedežno. Nanjo smo čakali ( še čakamo, da nam jo pripeljejo - jutri) cele tri mesece.Torej rok je 10. november. Pa to ni problem, saj če ti je nekaj všeč, boš pač počakal. Problem pa je s prevozom. Ko smo plačali akontacijo, nam je bilo rečeno, da mora biti kupljeno blago v višini 1200,00 eurov, da smo upravičeni do brezplačnega prevoza. Včeraj pa, ko smo mi klicali, ali je naše blago že prispelo, smo šli plačat še ostalo, so nam rekli, da je brezplačni prevoz v višini nad 1300,00 eurov. Malo smo bili začudeni, malo smo se sporekli, na koncu pa le zmenili, da nam blago pripeljejo brezplačno. Zdaj pa mi povejte, kaj je res ta prevoz tak problem, za trgovino, ki ima same kosovno velike izdelke, dostavijo jih pa zastonj le v primeru, če kupiš nad določeno višino, ki pa sploh ni majhna? Njim je glavno, da izdelke prodajo, kako jih bo kupec spravil do doma, pa ni več njihova stvar? Kaj pa tisti, ki nikakor ne dobijo koga, ki bi jim blago pripeljal? Nihče pa nam ni rekel, da bi nam pripeljali z doplačilom, čeprav mislim, da smo že itak veliko vsoto pustili v trgovini?! No, mi smo uredili, kaj pa tisti, ki kupijo omaro, sedežno ali posteljo, je vsota nižja od 1300,00 eurov, pa je ravno tako količinsko veliko, da v navaden avto ne gre in nimajo prevoza, kar jim v trgovini prej ne povedo?
Kaj pa vi rečete?
9. nov 2008 18:44
Nam so pripeljali sedežno iz Lesnine in je bil km 0,50 centov... petardica
9. nov 2008 18:48
Žal z Lesnino nimamo dobrih izkušenj ;( Ne samo, da na naročeno čakaš, še rokov se ne držijo in če kaj dokupuješ jim najprej plačaš nato pa čakaš, čakaš... Mi smo jim po preteku 90 dni začeli kar malo tečnariti in potem so bili tako arogantni, da je bilo kar grozno! No robo smo končno dobili po 103 dneh, znesek nakupa smo pa morali poravnati ob naročilu. V glavnem: imamo srečo da smo sami pripeljali, ker če bi se morala ukvarjati še s prevozom ne vem kaj bi bilo, ker sem bila z živci že pošteno na koncu. Torej, ja, če so rekli 1200 naj to velja, sicer pa smo največkrat kar tiho, ko nas prinašajo okrog, da imamo pač mir. Vsak kupec pa plača naročeno, zato ni pošteno, da mu ne povedo, kaj dobi za določeno vsoto. špelči
9. nov 2008 20:34
Jaz sem bila z Lesnino vedno zadovoljna,(tako glede roka dobave kot tudi samega proizvoda)smo pa imeli velike težave z Rutarjem.Bolje,da se te kalvarije v zvezi z Rutarjem sploh ne spominjam,ker mi pritisk naraste na 200. jancika
9. nov 2008 21:45
Moje mnenje o dostavi je takšno: menda ni pomembno, za koliko kupiš. Če je cena določena po kilometru, pač naj naložijo za eno relacijo več stvari za več strank.
Kaj pa če sem stara 80 let in si želim naslonjač. Stane 350 EUR. Ali naj potem hodim sedet v trgovino???? Če pa imajo organizirano dostavo. Hočem reči, da vsak ne kupi za 1300 EUR.
Titta
10. nov 2008 9:48
Moje mnenje je tako: ko kupuješ neko večjo stvar, pa naj bo to v Rutarju ( o katerem imam bolj slabo mnenje tako kot ti jankica, žal ) ali kakšna druga trgovina moraš biti kar malo siten. Vzeti si moraš čas in trgovca vprašati čim več in zahtevati tudi jasne odgovore ne kar nekaj na splošno. Dobro je, da si zapomniš tudi ime tega prodajalca. V primeru reklamacije ali pa nezpolnjevanja roka dobave, pa se odrnite na odgovorne, ne na trgovce. Mi smo imeli v Rutarju probleme, ker so se nas v primeru reklamacije začeli izogibati. Na telefone se sploh niso odzivali, odgovorni so zaščiteni kot sedaj Obama. Enostavno ne moreš do njih. Ampak ljudje, vstrajajte in ne popuščajte, kajti ko neko stvar pošteno plačate si zaslužite dobro robo in korekten odnos. Če nas bo več takšnih, bomo že naučili trgovce lepših manir. Mi smo pri Rutarju vstrajali, je kar trajalo, vendar na koncu smo dobili kar smo zahtevali. Nikoli več pa ne kupujem pri njih, ker je res škoda živcev. Nam je pa bila dobra izkušnja in sedaj smo postali malo bolj " sitna " stranka. Zato Maper, ti povem tole : trgovci so odvisni od nas, ne mi ob njih. Uporabi malo strožji nastop, zahtevaj kar so ti obljubili. Drugače pa včasih vžge tudi stavek : Pri npr. Merkurju pa je ceneje in s trgovcem se kar hitro da zmenit za popust. Pa srečno pri nakupih, ki dandanes res niso mačji kašelj. Brihta
10. nov 2008 12:19
Ja tele finte s prevozom so kar zoprne. Logično je, da si želi trgovec, da kupiš pri njih čim več. Po svojih izkušnjah ti lahko povem, da je najbolje, da sama organiziraš prevoz, samo znat se moraš pogodit za dobro ceno. Kar se pa tiče spremembe vsote (iz 1200 na 1300 eur), ti pa ne znam svetovat, ker nisi nič napisala, če si imela to črno na belem. Ker, če bi ti imela to na kakem predračunu ali ponudbi, potem ni panike, dokler je pa vse ustno, se lahko pa sproti izmišljujejo. Tako da ti za drugič svetujem, da ti vse napišejo, pa še ime in priimek trgovca si zapomni. Pa lep dan vsem! Lolita_84
10. nov 2008 13:15
Mi smo lesnini tudi morali plačat dostavo pa čeprav živimo manj kot kilomater stran.Vam povem,da se mi je zdelo zelo trapasto dat isto vsoto kot nekdo,ki živi morda deset kilometrov vstran.Takrat je bilo tako,da je bila do določene razdalje ena cena naprej pa po kilometrih.V Etisu pa so nam kupljeno dostavili brezplačno,plačali pa smo odvoz starih izrabljenih aparatov. chappy
11. nov 2008 16:08
Lani maja smo reklamirali usnjeno sedežno pri lesnini,pa do danes še ni rešena.
Res,da so pripeljali drugo,ampak ne morete verjet,da je bila iz različnih materijalov,skratka,še slabša od prve.Tako sedaj čakamo na novo pošiljko.
mesni
11. nov 2008 17:16
Midva sva lani kupila vzmetnico (400€), pa so nama jo brezplačno pripeljali. katra55
11. nov 2008 17:31
tudi mi imamo slabe izkušnje z lesnino. Kupili smo pisalno mizo pa so nam hoteli dat predale ki sploh niso od te mize.Potem smo čakali 45 dni da smo jih dobili,ti predali pa so bili zbiti s žeblji skupaj, potem pa nas je hotel prodajalec prepričat, da tako to mora bit. Čez deset dni pa le dobimo prave predale.Da vam ne govorim koliko klicev je bilo in uničenih živcev.So pa hoteli da jih mi pridemo iskat čeprav jim na garanciskem listu lepo piše da za dostavo poskrbi prodajalec. macek muriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )