Fuge

MAPER  

član od: 17.9.2007

sporočila: 83

tema odprta - 9. nov 2008 17:55 | ogledi: 1.758 | odgovori: 5

Ta tema spet ni kulinarična, vendar ste že mnogim pomagali, in upam, da boste tudi meni. Ko smo renovirali wc in kopalnico, nam niso zravnali naših krivih sten, posledično so tudi ploščice položene krivo. Da ne govorim o fugah, ki so obupno grde, pa še svetloba pade tako, da se izrazito vidi. Zdaj me pa zanima, kaj lahko storim, da bodo fuge lepše, čeprav sem fugirala še enkrat, pa se fugirna masa ni prijela na fuge? Prosim, ne svetujte mi kakih mojstrov, ker včasih naredijo slabše, kot bi sama!

Lep pozdrav!

pi.kica  

član od: 19.8.2007

sporočila: 75

9. nov 2008 18:09

Ne vem sicer natančno, kakšen je tvoj problem ; ali te moti da niso bele ali kaj drugega. Za fuge, ki niso več bele, temveč potemnijo zaradi prahu, vlage, plesni , ..., obstaja flomaster, s katerim jih enostavno pobarvaš. Prodajajo ga v Leclercu, verjetno tudi kje drugje. Le veliko časa moraš imeti na razpolago ... ali pa majhno površino

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

9. nov 2008 18:09

Maper, v Bauhausu sem kupila barvo za fugirno maso in z njo sama (kar s čopičem) vsaj optično popravila to, kar so zamočili mojstri. Nujno prinesti s sabo ploščico in tam preizkusi barvo, pa malo počakaj, da se posuši - tista barva, ki ne narisana na pokrovčku, ni zanesljiva.

Moj možiček pa pravi, da se da staro fugirno maso s čim ostrim odkopati, potem pa na novo zafugiraš. Če boš namreč fugirala na obstoječo, med ploščicami ne bo dovolj globine. Prav globina "razpoke" je tisto, kar fugirno maso obdrži na svojem mestu.

Srečno!

tulka

MAPER  

član od: 17.9.2007

sporočila: 83

9. nov 2008 18:23

Naše fuge so v mint barvi.Je prašek, ki se zmeša z vodo. Ampak v fugah so grudice kar ni gladko, in nekakšni risi. Rada bi bolj gladke fuge.

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

9. nov 2008 18:51

Pokliči nazaj mojstre ki so zafušali. Za pošteno plačilo,zahtevaj pošteno delo. lp Vesna

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

9. nov 2008 19:12

Maper, kakšni so pa bili to keramičarji, da niso poravnali sten oz. da jim je uspelo na krive stene položit ploščice? Prepričana sem, da ste pred plačilom dobro pogledali kaj in kako so vam naredili, zato se mi zdi čudno , da ste bili kaj takšnega pripravljeni tud plačat. Osnova za dobro položene ploščice in estetski izgled je sigurno ravna stena. Tud mi smo letos renovirali kopalnico in je kot iz škatlice. Mojstri so se potrudili maksimalno. Tako da dvomim, da boste sami lahko kaj "ščarali". Kot je napisala Reca-pokliči jih nazaj in naj oni popravijo. vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti