Pomivalni stroj

tema je zaklenjena

macek muri  

član od: 5.11.2008

sporočila: 107

tema odprta - 6. nov 2008 11:40 | ogledi: 1.287 | odgovori: 2

HAJ IMAM VPRAŠANJE IMAMO NAMEN KUPITI POMIVALNI STROJ PA ME ZANIMA NA KAJ MORAM BITI POZORNA ? PA KAKŠNE IMATE IZKUŠNJE VI ZNJIM.HVALA ZA ODGOVORE. ČAU

macek muri

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

6. nov 2008 12:24

Sklepam, da kupujete prvi pomivalni stroj. Ker pri drugem gre že lažje, saj se pri prvem naučiš, kaj ti ustreza, kaj pa bi pri naslednjem le imel (ali ne potreboval).

Bo vgradni, torej pod delovno ploščo v kuhinji, ali samostoječi? No, sicer lahko tudi samostoječemu snameš vrhnjo ploščo in ga namstiš pod delovno kuhinjsko (to prakticiramo mi), ker se mi zdi, da so vgradni nekoliko dražji.

Meni je praktično, da je košarica za jedilni pribor nameščena na sprednji strani  spodnje košare, in da se dajo mrežice za krožnike spraviti v vodoraven položaj, da lažje nameščaš sklede in lonce, če ni veliko krožnikov za oprat. Pa to stroji večinoma imajo, redki so tisti, ki imajo nize za krožnike fiksne (tašča je imela takšnega in je rekla nikdar več).

Praktično je tudi, da ima zgornja košara predalček za razne kuhinjske pripomočke - kuhle, zajemalke, večje vilice, lopatke in podobno), predvsem pa je uporabno, da se da zgornja košara nameščat po višini (če imaš spodaj večje krožnike ali pladnje, da zgornjo dvigneš, ali da jo spustiš, če imaš v zgornji košari kaj višjega).

Nekateri stroji imajo nad zgornjo košaro še eno nizko, za jedilni pribor. Tega nameščaš v reže, vsak kos posebej. Enim je to super, enim ne (mene recimo moti, da potrebujem kar nekaj časa, da pribor lepo zložim v reže, medtem ko ga v košaro samo spustiš, po več kosov naenkrat; se pa v košari z režami lepo opere, pravijo privrženci, med katerimi je moja tudi moja tašča).

Po mojem mnenju ni tako zelo pomembno, da ima stroj ne vem koliko možnosti pranja oziroma programov, večinoma jih uporabljamo dva. Eni radi izbirajo program tako, da sami regulirajo temperaturo in intenzivnost pranja ter čas, drugim je bolje, če samo izbirajo med povsem nastavljenimi programi.

To bi bilo nekaj osnovnih informacij, s katerimi se oboroži, preden greš do prodajalcev. Njih pa temeljito izprašaj o prednostih in slabostih posameznih strojev. O znamkah pa ne bi, vsak od  nas ima dobre in slabe izkušnje s stroji iste znamke.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti