Kje so najbolj založeni s pekači? Jaz rabim takega za torte.. za otroka.. fantka.. kak avto.. medvedek..lokomotiva.. ima kdo kakšno idejo..?
ima prvi rojstni dan..in vsi imamo raje domače torte..
prosim za kak nasvet?
stella
Kje so najbolj založeni s pekači? Jaz rabim takega za torte.. za otroka.. fantka.. kak avto.. medvedek..lokomotiva.. ima kdo kakšno idejo..?
ima prvi rojstni dan..in vsi imamo raje domače torte..
prosim za kak nasvet?
stella
9. feb 2003 13:38
Za pekeče ne vem, sem pa letos sinu naredila lokomotivo. Spekla sem 2 roladi širine pekača, ki je priložen pečici. Eno sem prerezala točno na polovico, to sta bila vagona. Drugo sem prerezala na tričetrt, večji del je lokomotiva, manjši pa kabina na lokomotivi. Sestavila sem lokomotivo: večji del spodaj, nanj sem na vrh za kabino prilepila manjšega in malo potlačila, za dimnik sem spredaj navpično postavila dve zlepljeni kupljeni mini roladici od Gorenjke (tiste, ki jih je pakiranih več skupaj). Lepi se lahko z beljakom ali s kremo. Vse skupaj sem oblila s čokolado. Ob strani sem prilepila dva velika kolesa (Jaffa piškoti) in dva manjša kolesa (manjša okrogla piškota). Vagoni: vsakega posebej sem oblila s čokolado, ob strani sem prilepila po 4 manjša kolesa. Vse skupaj sem povezala s polovičkami Grisini palčk, pomočenih v čokolado. Dolg karton oblečeš z alufolijo (ali čim primernim), nanj zložiš vlak. Če se radi igrate, lahko z brizgalno vrečko z beljakom (ali limoninim ledom) narišete okna, vrata ipd. Iz dimnika se lahko kadi kosem vate. Jaz sem na vrh vagonov zapičila samo svečke. Preprosto, zelo učinkovito. Lahko spečeš eno sadno, eno čokoladno rolado, da se zadovolji vse goste. Če imaš prav veliko povabljencev, samo dodajaš vagone. Karkoli boš naredila, naj ti uspe, splača se. lp fani
9. feb 2003 14:05
Hojla, s pekači so zelo dobro založeni v trgovini za profesionalne slaščičarje v Črnučah, najdeš pa jih tudi v vsaki malo bolje založeni trgovini, kjer imajo pekače (predvsem medvedki so pogosti). Sicer pa si lahko pomagaš tudi podobno kot Fani ali pa najdeš nekoga v družini, ki ima spretno roko. Potem mu pa pokažeš eno bolj preprosto slikco medvedka/ avtomobila pa on/ona naredi tako obliko iz torte. Pri nas je to vedno počel oči in smo imeli prav fine torte. Pa tudi stric obvlada stvar. Samo precej časa traja, da naredita želeno obliko. Stvar gre tako, da na že gotovo torto brez glazure s smetano izrišeta želeno obliko, potem pa samo z nožem izrežeta. Ko je oblika prava, oblijeta z ustrezno glazuro/okrasita s smetano. lp, maja
9. feb 2003 21:20
Če ste le malo ustvarjalni za razne oblike tort skorajda ne potrebujete modela. Avto se da napravit iz pravokotne osnove, na katero položiš manjši kos biskvita za kabino. Vse skupaj lahko preliješ s čokolado ali smetano, lahko tudi z marcipan maso. Pri lokomotivi si lahko pomagaš s kakšnim kosom rolade - za dimnik, pokonci ali ležeče. Lahko pa na pravokoten biskvit narišeš motiv - ne zavržeš veliko (odrezki), pri barvanju pa si pomagaš z mletimi stvarmi, čokoladnimi ali barvnimi koščki. Domišljiji prosto pot! Sporočilo je spremenil(a) jst dne 09. feb 2003 21:20:53
10. feb 2003 10:46
Mene pa zanima, kako "oblečete" torto z marcipanovo maso? Jaz sem imela kar veliko problemov, da sem na tanko razvaljala, pa še potem sem spravila maso samo na vrhu, obod mi ni uspel in sem namazala kar s smetano. Ali je možno, da se naredi marcipanova masa bolj tekoča in se kar prelije torta? lp Berni
11. feb 2003 8:50
Namesto marcipanove mase si lahko naredite maso iz :24 dak sladkorja v prahu ,4 dak mleka v prahu, 1žličke belega olja, 1-2 žlici mrzle vode .Maso je najboljše zgnesti z rokami -po občutku da masa ni preveč mehka ,rajši bolj trda- kot je pač marcipanova masa .Vodo zato dodajajte postopoma ,da ne bo masa premehka ,če se vam pa kljub temu zgodi da dodaste preveč vode dodajte brez skrbi še malo mleka v prahu ,ali pa sladkorja .Jaz s to maso "oblačim"(na vrh torte si pomagam s to maso z valjarjem,višino torte si izmerim si potem vrežem 3-4 trakove in obložim obod torte -mesto kjer sem sestavljala zamažem z beljakom ) torte ,rolade ,delam okraske za na torte. LP MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Azijska solata s kozicami
Bruschette s paradižnikom in kumarami