4. nov 2008 11:08
.packa. je napisal/a: |
Ne vem kaj sicer jeste za zajtrk, samo ce primerjam eno salco cokolinota, ali sendvic s sirom, ali ocvrta jajca, palacinke, karkoli drugega, se mi ne zdi da bi pa zdej cokolino bil ne vem kaksna kaloricna bomba. Razen, ce ga ne pojeste celega v enem popoldnevu. Navadno pakiranje ima 200g.
Drugace pa, mislim da ima 100g cokolinota okrog 400kcal. Za primerjavo, 100g cokolade milka ima okrok 550kcal.
|
Se strinjam s packo - sicer imam v roki škatlo od čokota, ne čokolešnika, ampak sta oba od kolinske in mislim, da ni neke hude razlike - čoko ima 375 kcal/100g suhe kašice (ampak to je pol škatle, toliko ga nihče ne poje vsak dan za zajtrk!), kar sploh ni dosti, če primerjate recimo s kakim sadnim jogurtom, ki jih ima tudi tam okoli... Pa čokolino razredčiš z mlekom - tu predlagajo, da naj bi iz 200 g dobili nekje 6 obrokov in en obrok skupaj z mlekom ima potem 104 kcal. to je prej nizkokaloričen obrok kot visokokaloričen, za moje pojme...
Mi imamo sicer najrajši kar Čokolino, ampak kupujeva vse živo, da je malo raznoliko. Tamala to je navadno za večerjo, ko jo oči futra, da se ni treba nič matrat, samo zmešaš, pa je.
Sem pa ravno včeraj prišla na idejo, da bi naredila domači čokolino. Bom naredila v kratkem, pa če bo koga zanimalo, napišem recept (ga moram še naredit najprej;)