4. nov 2008 11:20
Barbara, če me spomin ne vara, si ti bolj v mlajših letih (ni treba povedati, koliko si stara....prepis zdravniških izvidov na net je čisto zadosti do preveč razkritij osebnih podatkov za en dan).....in si se verjetno zdaj prvič soočila s situacijo, ko tvoje telo nekako ne dela by the book.
Imaš dve možnosti:
Možnost A je, da si rečeš, saj ni tako hudo, si rečeš, da boš malo pazila, pa potem paziš en teden, potem pa greš na stare tirnice (saj konec koncev, res ješ že skoraj po dieti in tu se kaj veliko ne da dodati/odvzeti)...do naslednjega pregleda, kjer bodo izvidi spet za mišjo dlako izven normale in si rečeš, pa saj ni tako hudo....in potem tako skozi leta in si iščeš izgovore in olajšave in odklon od zaželenega se bo večal. Pa ni tako hudo zaradi zdravniških izvidov temveč zaradi tega, ker se človeku lahko zgodi, da se en dan zbudi in se počuti starega in zanemarjenega pa ne toliko v fizičnem smislu, kot v smislu, da je šlo življenje mimo njega, kot gre avtobus, na katerega na avtobusni postaji iz nerazumljivih razlogov nismo vstopili. Kajti človek, ki z lenobo pristopa k svojemu telesnemu zdravju v bistvu s smiselno podobno lenobo pristopa tudi k bistrosti glave in misli in rezultati so tako prozorno predvidljivi, da boli.
Možnost B je, da si rečeš, res je, ni tako hudo, ampak zakaj bi se sploh morala tolažiti. in zbereš pogum in mentalna jajca in narediš drastičen rez. Narediš nekaj, kar si mislila, da morebiti pa ni zate. Kaj pa vem, recimo, da greš na kak kontroliran post, da se telo očisti in potem na kako vodeno vadbo nečesa, kar ti je bilo do danes in bo še do jutri malo tuje, da ne rečem mimo. Ker življenjski stil, ki se ga greš sedaj, ti evidentno generira rahlo nenormalne zdravstvene pokazatelje in to, kar moraš ti narediiti je sprememba življejskega stila in ne prehrane (bogpomagaj, a zdravnik med tem ne loči, a nima nobene ideje, kaj bi utegnil biti holistični pristop?).
Skratka z možnostjo B sem označila množico stvari, ki jih lahko počneš za to, da srečaš sebe in se uskladiš z naravo. In spotoma čistiš packarije, ki te silijo k čokoladici (jaz imam tudi rada nutello, v "tistih dneh" je zakon, ampak odgovorov, ki jih rabim, mi pa nutellla ne bo dala, zato jih tam tudi ne iščem) pa verjetno še h kakšni razvadici, ki je na tem, da začne kontrolirati tebe, namesto, da bi bilo obratno. Ti pa povem, da možnost B na začetku sploh ni komot. Se je treba fino namučiti.
Skratka imaš dve možnosti, izbira je pa čisto tvoja. Nihče ni nikoli rekel, da je pravica do izbire česarkoli posebej udobna pravica....
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 04. nov 2008 11:22:33