Nujno!!!!!

neznan uporabnik

tema odprta - 3. nov 2008 12:08 | ogledi: 2.645 | odgovori: 12

Pozdravljeni vsem skupaj,

Potrebujem pomoč in sicer dobro gostilno v okolici Lj. in ne preveč predrago.

Letos praznujem okroglo zato sem se odločila da svoje najdražje odpeljem v gostilno.

Nimam pa namene preveč stran denarja vreči, zato se obračam na vse ki veste kje bi bilo se odpraviti na okusno kosilo.

Hvala

polona1

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. nov 2008 13:39

Čakam Vendelinin komentar na naslov teme :) Je pa vprašanje, koliko km stran je zate še okolica. In koliko ljudi nameravaš počastiti. Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. nov 2008 13:51

Ha, ha, Atina, si že ti ves štof za komentar vzela, tako, da nimam kaj dodati. Polona, hej, saj ne gori voda, a ne? Če živiš v našem lepem mestu, potem si gotovo opazila, da ima naše lepo mesto tudi svojo relatvino uporabno stran. In tule je link, ki te vodi na vsa gostišča in restavracije http://www.ljubljana.si/si/turizem/ljubljana_az/defau Pod črko G so gostišča, pod R so restavracije. In potem klikaš naprej in potem imaš čudo izbire. Če bo težko izbrati, je najbolje, da uporabiš sistem izštevanja, saj veš, an, ban, petpodgan.... Drugače je pa takole: če povabiš pleme v gostilno in vsak naroči tisto, kar mu paše, potem boš težko prišla pod 30 evrov na osebo. Lepo stopi do gostinca in potem sestavita menu. Bo ceneje. Pa malo sugeriraj povabljencem, kaj bi rada za darilo, da ne boš dobila kopice neuporabnih stvari. Ali pa, še huje, da se nam ne bo zgodilo tule, da bodo tvoji povabljenci z različnimi nicki spraševali, kaj naj ti kupijo, mi bomo pa na prazno umovali....joj, prejoj..... Vendelina jr.

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

3. nov 2008 13:59

Čeprav je Vendelina Jr povedala vse ,kar je bistvenega za to temo se kljub temu oglašam in te tudi jaz spparšujem, koliko daleč iz lj bi šla. Poznam nekaj prav prijetnih lokalov, dobrih domačih, se je pa treba peljati kakih 30 km. Če je to ok se javi na ZS. Pa še to, če pelješ svoje najdražje ven na dobro hrano , to pa res ni metanje denarja stran. Pomisli na vtis, ki ga boš s tem naredila in lažje ti bo pri srcu,ko boš plačevala račun. Sicer je bolje, da jih povabiš domov, pa tam kaj bolj "u izi" skuhaš. LP hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. nov 2008 16:13

Gre se tudi za to, kaj je nekomu drago in kaj še sprejemljivo, vse je relativno. Za 30 evrov po osebi, to je seveda brez pijače, se že da marsikaj zmenit. Za manj pa - ne gre tako, da bi, a da ga nimaš not.

Zato bi upoštevala Vendelinin nasvet in se z gostincem prej dogovorila o hrani, povabljenim pa ob prihodu tudi povedala, da je hrana izbrana, saj jih vse dobro poznaš in si prepričana, da jim bo teknilo. Pa naj se kdo kuja, če že hoče. Ker če se prej ne zmeniš, zna bit po izstavitvi računa hudo presenetljivo...

Mamamia

mamamia

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

3. nov 2008 16:56

Kopač na Brezovici mogoče, če vas ni prav veliko ...pohan piščanec in podobno imajo pa tudi luštbo velbano sobo. Ne vem kaj imate radi ???? Lahko pa greste v Mongolsko . Za 11 eurov na osebo lahko jeste kolikor hočete ....Zanimivo. Mi smo se prav smejali, izbereš surove jedi in ti jih pred tvojimi očmi speče Kitajec... Lahko greste na večer med Turke in zaplešete trebušne plese z izbranko katera vas zabava... Izbire je preveč da bi lahko kdo pametno svetoval...Sto ljudi sto čudi barbyslo

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. nov 2008 18:10

mamamia je napisal/a:

Gre se tudi za to, kaj je nekomu drago in kaj še sprejemljivo, vse je relativno. Za 30 evrov po osebi, to je seveda brez pijače, se že da marsikaj zmenit. Za manj pa - ne gre tako, ........................

.........................................................................................................................

..........................................................................................................................

Mamamia

mamamia

Ej,mamamia, s katerega planeta si pa ti? Na mom planetu ( Earth, po slovensko Zemlja ) je 30€/osebo za hrano, veliko denarja. Za ta denar lahko tudi v Tokiju lepo ješ.

Oprosti, da odgovarjam tebi, Vendy si ne upam, zadnje cajte ( nekaj let ) me zmeraj ob***ca, če ji kaj odgovorim.

polona prva, nič verjet zafnanim babnicam, poglej kaj je napisal(a) barbyslo ( pri zunajzemaljcih nikoli ne uganeš spola )  in tako je res, pojdi v kakšno gostilno in se vnaprej zmeni, in če vplaniraš 30€/osebo za hrano, lahko jih pelješ še v trst na kavo za planiran denar.

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. nov 2008 18:17

ežoj, sonce, sem lepo napisala, da je vse relativno. Seveda lahko ješ tudi za deset evrov, v tujini sploh, in  30 evrov na osebo je veliko, zato pa sem napisala, da se za ta denar da marsikaj zmenit. Da se tudi za manj, a bolj ko nižaš ceno, manjša je izbira.

In potem je tu še pijača, pri nas kar precejšenj strošek (smo na 1. novembra streskali 15 litrov, osem nas je pilo pri večerji). Tako da za kavo v Trstu tudi s 30 evri na osebo, s pijačo vred recimo, nekak ne bo zneslo...

Da te vendy nekaj ".urca" pa sem opazila... si že po nepotrebnem sitnaril, kaj naj drugega rečem ???

Mamamia

mamamia

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

3. nov 2008 18:46

Mi imamo tudi okroglo, pa me zanima dobra gostilna, kmečki turize, tam nekje okolica Grosuplje, Ribnica, Ljubljana, Lep pozdrav, anitram1

jedert  

član od: 31.7.2008

sporočila: 77

3. nov 2008 18:50

Mene je konec maja sodelavka povabila na praznovanje svojega 36.rojstnega dne (se pravi, nobene okrogle obletnice) v gostišče Narobe v Mengšu. Jedli smo zelo dobro. Nekdo je gostilničarju prišepnil, da praznujemo rojstni dan, in nato so ob koncu pripravili presenečenje. Prišli so natakarji in kuharji v vrsti, s pladnjem tort in drugih okusnih sladkarij, rožo in šampanjcem, nato pa slavljenki čestitali in jo obdarovali. Sodelavka je bila prijetno presenečena, mi drugi pa tudi. Menda tako obdaritev vedno uprizorijo, če se jim prišepne, da nekdo praznuje. Ne vem sicer, kolikšen je bil račun -sodelavka je kasneje rekla le to, da je bil čisto zmeren. jedert

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti