Težava je sledeča. Sin bo s koncem januarja dopolnil 2 leti. Od prvega septembra je v vrtcu. Je zelo bister in za svojo starost zelo veliko govori. Le pri prehrani imamo nekaj težav. Zadnje 14 dni se po vrtcu odpeljemo k starim staršem, kjer smo do večera, ko se odpravimo domov. Anej je pri njih veliko zunaj in vsake toliko časa dobi kakšno malenkost pod zob. Tu se težave začnejo. Z malenkostjo mislim na piškote, čokolado, smoki,... Seveda potem za redne obroke ni prostora oz. jih odklanja in tudi pove zakaj (dedi piškota dau). Zadnji teden se isto dogaja tudi v vrtcu. Zajterk poje normalno, pri kosilu pa niti ust ne odpre. Po kosilu gredo malčki spat in Anej se po pou urah spanja zbudi ter v joku razlaga da gre z avtom k dediju in da bo dobiu piškot. Z vzgojiteljico sklepava da se zbuja zaradiu lahkote saj bi od zajterka že morau biti lačen. Prej je spau do 2 ure. zadnji teden me v vrtcu pričaka v souzah in je zelo razdražljiv.
Nastala situacija mi nikakor ni všeč in nekaj je potrebno ukreniti. Ker moje besede pri starih starših ne zaležejo tja ne bova več hodila. Kako naj ukrepam, pristopim k težavi glede prehrane. Včeraj v vrtcu zopet ni jedel kosila in tudi doma ne. Vendar je lačen-pove, ko ga pripeljem k mizi in vidi juhica in ostalo je odgovor "smoki papau" in ne poskusi nič. Zvečer je lačen zaspau-upam da bo danes bolše-da bo zaradi lakote jedeu. Kaj še lahko naredim. Sem ubrala pravo pot ali ...
LP Katja