9. feb 2003 12:40
Hojla!
Enako vprašanje sem pred kratkim na forumu zastavila tudi sama in dobila kar zanimive odgovore. Večina idej je enakih oziroma podobnih kot si jih dobila ti, imam pa še eno, ki jo je tedaj poslala maya2k in je mojim najbolj všeč. Kuhano govedino narežeš na drobne kocke, uporabiš pa tudi kuhano zelenjavo iz juhe (korenček, zelena, por...), ki jo drobno nasekljaš (najenostavneje je v multipraktiku). Prepražiš drobno narezano svežo čebulo, dodaš zelenjavo in meso ter zaliješ z juho. Nastalo omakico izboljšaš s podmetom in kislo smetano, soliš in popraš po okusu.
Spomnim se, da smo v osnovni šoli jedli kuhano govedino z jabolčno čežano in pire krompirjem - meni sicer to ni všeč, ampak nekateri pa to kombinacijo obožujejo (na primer moj fant).
Našim je všeč tudi govedina po dalmatinsko (vir: 100 vegeta specialitet, 1. knjiga). Kuhano meso zrežeš na kose, debele približno 1 cm. Drobno zrezano čebulo popražišna malo olja in nanjo naložiš kose mesa. Zapečeš z obeh strani, posuješ z malo vegete, dodaš olupljene in zrezane paradižnike (lahko tudi pelate; na 1/2 kg mesa 5-6 paradižnikov), začimbe (rožmarin, baziliko, timijan, origano), lahko tudi malo belega vina in zalij z malo juhe. Vse skupaj dušiš še nekaj minut, soliš in popraš po okusu in postrežeš.
lp, maja