5. sep 2010 20:27
Po mojem čisto tehničnem mnenju je premalo veziva... ali: - moka s premalo beljakovin - premalo jajc - premalo tekočine, da bi beljakovine lahko 'delovale' - preveč maščobe Za začetek bi jaz zmanjšal moščobo. Sergej C
5. sep 2010 20:27
Po mojem čisto tehničnem mnenju je premalo veziva... ali: - moka s premalo beljakovin - premalo jajc - premalo tekočine, da bi beljakovine lahko 'delovale' - preveč maščobe Za začetek bi jaz zmanjšal moščobo. Sergej C
5. sep 2010 20:55
Sergej C je napisal/a: |
Po mojem čisto tehničnem mnenju je premalo veziva... ali: - moka s premalo beljakovin - premalo jajc - premalo tekočine, da bi beljakovine lahko 'delovale' - preveč maščobe Za začetek bi jaz zmanjšal moščobo. Sergej C |
5. sep 2010 21:23
mlavla je napisal/a: |
Mene pa zanima zakaj mi biskvit po peki pade dol? mlavla |
5. sep 2010 21:45
Tudi 'dober' recept ne upošteva: - da imajo moke različno vsebnost beljakovin - tako od znamke do znamke kot tudi od sarže do sarže - da so jajca različno velika - da imajo različne margarine različne vsebnosti vode - da je vlažnost moke odvisna od vremena - ... in še in še Je dober recept dober, ker je 'zihr' ali zato, ker da dober kolač? Se opravičujem Katarina, ker odgovarjam kot tehnik z malenkost pekarskih izkušenj in vprašanje je bilo, zakaj kolač pade dol. Imaš tudi ti kakšno idejo? Sergej C
6. sep 2010 8:00
Saj meni biskvit, ki že po naslovu ne pade nikoli dol, zmeraj upade in zgleda zadeva kot krater Oziroma se mi to ne dogaja več, ker sem ga po treh ponovitvah nehala uporabljati.
Loni Makaroni
6. sep 2010 8:09
Sergej C je napisal/a: |
Tudi 'dober' recept ne upošteva: - da imajo moke različno vsebnost beljakovin - tako od znamke do znamke kot tudi od sarže do sarže - da so jajca različno velika - da imajo različne margarine različne vsebnosti vode - da je vlažnost moke odvisna od vremena - ... in še in še Je dober recept dober, ker je 'zihr' ali zato, ker da dober kolač? Se opravičujem Katarina, ker odgovarjam kot tehnik z malenkost pekarskih izkušenj in vprašanje je bilo, zakaj kolač pade dol. Imaš tudi ti kakšno idejo? Sergej C |
6. sep 2010 8:14
Loni je napisal/a: |
Saj meni biskvit, ki že po naslovu ne pade nikoli dol, zmeraj upade in zgleda zadeva kot krater Oziroma se mi to ne dogaja več, ker sem ga po treh ponovitvah nehala uporabljati. Loni Makaroni |
6. sep 2010 9:19
Katarina, morda pa probam še enkrat, zdaj imam drugo pečico. Pa da vidimo...
Loni Makaroni
6. sep 2010 9:47
sama delam biskvit po receptu tete torte..in mi do sedaj ni delal večjih težavic...zdaj mi je pri zadnjih dveh pekah vedno po peki, ko sem ga vzela iz pečice padel dol.. in ja pecilnega ni v tem receptu..ker meni tudi osebno ni všeč okus..ga takoj začutim hvala vsem za odgovore...bom ponovno ekseprimentirala ;) mlavla
6. sep 2010 10:18
Loni je napisal/a: |
Katarina, morda pa probam še enkrat, zdaj imam drugo pečico. Pa da vidimo... Loni Makaroni |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči