27. okt 2008 8:55
Jaz tozadevno nisem ta prava. Namreč, bila sem dvakrat poročna priča na nevestini strani in sem se o tem že enkrat tule razpisala - ene so se moji pripovedi krohotale, ene so bolj pisano gledale....
Zdaj, če si že v tem kolesju, ti ne ostane drugega, kot da vztrajaš in si vse skupaj narediš znosno. Ti toplo svetujem (na temelju dveh izkušenj z ženinovima pričama, ki sta imela prazni denarnici), da se taktično pvežeš z ženinovo pričo in ga vprašaš, koliko misli ta priča prispevati. V smislu, kdo bo plačal tisto polaroidno fotkanje, ki še vedno obstaja pred matičnimi uradi in blazno stane. Pa kdo bo plačal tiste aperitive pred obreti (takrat je svatov kot solate, pijejo kot žolne, ko je treba pa plačati, pa gostinec VEDNO najde pričo). Plus, če je še cerkveni obred, se bo ta ista zadeva ponavljala, plus bo treba še v cerkveno puščico kaj primakniti. O teh zadevah se velja pgovoriti z ostalo pričo.
Ker pričo se formalno rabi za to, da priostvoju obredu in svojo prisotnost potrdi s podpisom. Dejansko se jo pa rabi za to, da ima ves čas odprto denarnico. Pa zlato plastiko. Lahko tudi več zlatih plastik.
Tiste finte o tem, kaj bi morala še priča početi - od sodelovanja v nekih kvazi etno obredih, do ne vem česa še vse....to preskoči. Ni teorije, da bi vse te spretnostne preizkuse opravila zadovoljivo.
Me pa zanima še nekaj: če ima ta tvoja prijateljica tako visokoprodukcijsko svatbo (konec koncev, skrbi te svatba, poročni del ni tako zahteven), potem ima ja valda kakega wedding co-ordinatorja - pa ti naj ta koordinator pove te štose.
Če pa to poteka brez koordinatorja, potem si pa v nezavidljivem položaju. Boš pač morala preživeti en dan podeželskega verzije protokolarnega glamurja. Nič bati, saj mine. Potem te bo še prijateljica kako leto davila, če ne boš ravno na vidnem mestu imela spravljenih konfetov z njene svatbe.....pa ob obletnici boš dobila kakšno memorabilijo z dogodka, s katero ne boš vedela, kaj početi, potem se bo pa tudi to uneslo.
Dokler ni vojske, lakote in kuge....
se vse prenese.
Vendelina jr.