26. okt 2008 13:41
petkica, če je novodobno ime izpeljanka iz klasičnega, npr. Val (Valerij), Thea (Mateja), ni problema, sicer pa pri krstu dobijo še krstno ime, kot je napisala anaeva. tulka
26. okt 2008 13:41
petkica, če je novodobno ime izpeljanka iz klasičnega, npr. Val (Valerij), Thea (Mateja), ni problema, sicer pa pri krstu dobijo še krstno ime, kot je napisala anaeva. tulka
26. okt 2008 14:29
mamamia je napisal/a: |
In kolikor vem, je v Sloveniji edini kipec sv. Žige v cerkvi na Ptujski gori (tako so nam vsaj rekli, ko smo bili tam).
Hvala, lotti, za tole. Mamamia mamamia |
26. okt 2008 15:27
Hehe...jaz ne vem,pa sva že enkrat z duhovnikom ugotavljala,pa nič pametnega ugotovila. Baji ga imam na svoj rojstni dan ali pa na bratov rojstni dan...potem pa je babi ugotovila še 3 druge datume.Ah... Ne praznujem sploh Roncolino
26. okt 2008 18:28
starši me niso krstili.ko sem se poročila sem opravila katehumen(krst, obhajilo in birma v enem šolskem letu) Pri krstu sem dobila mapico v kateri tudi piše kdaj godujem. Piše takole: Sv.Avrelija god: 16 oktober. Godujem takrat, ko ima moj mož rojstni dan. Lep pozdrav m.schafe m.schafe
26. okt 2008 18:49
Jaz pa praznujem god vsako leta, ga imam na Martinovo. Lp, pikica82
26. okt 2008 19:49
Jaz pa 17. oktobra.
Kyara
26. okt 2008 20:35
Jaz mam pa vse na en dan, god in rojstni dan in sicer 28.oktobra. Kmalu... Pa bomo spet praznovali! Lotti
27. okt 2008 11:22
Jaz pa 29. septembra. Lahko se starši odločijo, kdo bo otrokov zavetnik - in na podlagi tega dajo ime otroku (z zavetnikom pa s4e seveda "določi" tudi god), lahko pa dajo ime in potem po koledarju iščejo zavetnika - če sploh obstaja (ob vseh sodobnih iksih in ipsilonih). Noel
27. okt 2008 22:12
Baje mam god na Silvestrovo. Praznujem pa celo leto. tumpika
27. okt 2008 22:15
1. december JejžaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Svaljki v curry omaki z ohrovtom