na pomoč - okna za hišo

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

tema odprta - 23. okt 2008 13:06 | ogledi: 2.049 | odgovori: 7

pozdravljeni člani in članice,

imam eno težavo.. zaradi finanćnih razlogov iščem pomoč preko foruma.. in sicer: dimenzije oken niso standardne.. torej bi jih moral narediti mizar, kar pa stane..

no in zato iščem, če ima morda kdo doma stara okna, seveda uporabna, ker moram pred zimo zapreti hišo - tri okna pa potrebujem..

dimenzije s podboji so 110 krat 78 cm...

brez podbojev - okenski okvir pa je 100 krat 66 cm

če kdo ve kje bi to dobila, ali pa ima doma, bi bila zelo vesela...

rabim pa še vrata s podboji - 200 krat 90 cm

hvala za vsakršno informacijo.

inteligentka

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

23. okt 2008 14:38

podarimo.si bolha anaeva

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

23. okt 2008 15:37

inteligentka naj ti povem svojo izkušnjo. s fantom sva prenavljala naše kletne prostore da bova pač imela prostor zase. in saj veš, včasih so bila okna manjša in teh standardov zdaj več ni pa še neke drage okne si nisva mogla privoščiti. ko se mi je že zdelo da bo okno največji finančni odtegljaj mi je sestra predlagala da grem v podjetje v katerem izdelujejo okna (jaz sem šla v ajm, ker mi je najbližje in ker sem z njimi zadovoljna) in da naj vprašam če imajo kakšno okno te dimenzije kje v skladišču. zgodi se namreč da včasih okna ki jih izdelajo po meri ne pašejo kamor so namenjena in potem ta okna skladiščijo. tako da sva midva dobila okno ki se točno prilega pa še cenejše je bilo ker so ga pač že transportirali in ker je bilo umazano. it doesnt care, glavno da imam jaz okno. torej ti predlagam da pogledaš malce naokrog. mogoče si že ali pa ti ideja ne pride prav, morda bo pa kateremu drugemu. jaz priznam da na to sploh nisem pomislila ampak bom od zdaj naprej to pridom uporabljala če bo potreba. nektarina

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

23. okt 2008 15:48

Povprašaj pri podjetjih, ki montirajo okna - običajno s seboj vzamejo tista, ki so bila zamenjana, in potem ta okna (ki so lahko v izvrstni formi!) pristanejo na smetiščih. Je pa stvar lažje dobit, če poznaš koga, ki dela v takem podjetju (ali iz uprave ali pa tistega, ki je potem zadolžen, da razbije ta okna - ali pa koga, ki pozna koga od teh dveh). ;) Veliko sonca želim ;) Jejža

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. okt 2008 18:03

Pa če še lahko dodam nekaj iz prakse, mnogo bolj enostavno, predvsem pa dosti ceneje je prilagoditi okensko odprtino meram okna, kot obratno.

Nektarina in Jejža sta ti pametno svetovali, kje okvire in okna iskati. Ko boš našla nekaj primernega, ne oklevaj, saj ti vsak zelo povprečen zidar lahko prilagodi svetlo odprtino.

Upam, da na fasadi še nimaš drugih oken v dimenzijah, ki jih navajaš, predpostavljam, da ne, saj bi drugače navajala tudi druge mere.

Če pa je tako, boš seveda morala ugrizniti v malo kislo jabolko izdelave okna po meri, vsekakor, če nameščaš okna v etaži, kjer so že vgrajena obstoječa okna.

Če pa gre za drugo etažo, bo problem manjši, pazi samo, da se bodo sredinske osi pokrivale.

Vrata v navedenih dimenzijah - spet ne vem, če navajaš svetlo odprtino vrat - so standardna, verjetno jih pa utegneš dobiti preko oglasov boljša in cenejša, samo vkalkuliraj tudi  zidarsko delo, ki je, (to je sicer samo moje zasebno mnenje) vrednoteno sramotno.

nola

inteligentka  

24. okt 2008 9:52

o hvala vsem za odgovore in nasvete anaeva (bom pogledala na spletno stran) in nektarina... super to so res dobri nasveti... in super si se znajdla nektarina.. jaz pravim, da denar okoli nas leži.. še toliko bolj sem se zavedla tega, ko sem bila v puščavi v afriki - ništa okoli in okoli... meni pa je všeč se malo znajt - poiskati stvari, ki jih rabim... oken res ne bi razbijala nola, ker imajo okoli izklesane kamne in bi pustila povsod enako velikost, kot je bila, v pritličju in nadstropju... vrata pa so notranja za sobe... no, glede zidarskega dela pa imamo v družini mojstre... vau!!!! no hvala, pa še kak nasvet, še bolje pa, če jih najdem ta okna, vrata.... by inteligentka

inteligentka  

24. okt 2008 9:53

aja in hvala jejža - tudi kul... inteligentka

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

24. okt 2008 11:18

Ti povem iz prve roke.

Sedaj vsa podjetja izdelujejo okna po naročilu, ker standarda ni več, posledično je pač rok dobave odvisen od zasedenosti proizvodnje.

Pri pvc oknih je ta dobava precej krajša zaradi bistveno lažje izdelave kot pri lesenih.

V kolikor se slišiva na ZS ti lahko podam tel.št mojega podjetja in preveriš ali imajo kakšno približno mero v skladišču. Okna so običajno ok, le da se je kdo od nas zmotil v meri ali barvi ali kaj podobnega.

Vrata pa najbrž glede na mero potrebuješ notranja in ta so standardna pri teh pa ne bo šlo drugače kot pa da jih naročiš pri mizarju. V kolikor pa gre za vhodna pa ti svetujem , da pravilno pišeš mere - velja tudi za okna vedno se najprej piše širina nato višina, da ne bo pomote.

Pri nas izdelujemo vhodna vrata izključno po naročilu tako, da mera ni problem, da je le logična kar pa je žal strankam zelo težko dopovedati.Včasih so jih izdelovali iz precej tanjših profilov, tako da je bilo več prehoda( prehod pomeni svetla mera takrat ko je krilo odprto.)

Če rabiš kakšno dodatno pomoč mi piši na ZS.

LP

mizarka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti