Spet ta šola

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

23. okt 2008 12:30

Ne, Vendelina, nisi žleht. Ampak včasih so kakšne stvari tako logične, da te vprašanje preseneti. Sicer pa sva najbrž generacija in nostalgija po "pionirčkih, socializmu, enoumju" , da ne dodam še Titeja, je občasno še kako živa. Ja, luštn je blo... Definitivno je bilo pa manj piflanja. Se mi pa res ne zdi za petsto let nazaj pomembno pet let gor ali dol. ps. V nakupovalnih centrih se bova bolj težko srečali, grem samo, ko je že zelo,zelo nujno. Je čisto dober tale naš vaški T.. in M....... minutka

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

23. okt 2008 20:20

minutka je napisal/a:
...nostalgija po "pionirčkih, socializmu, enoumju" , da ne dodam še Titeja, je občasno še kako živa. Ja, luštn je blo... ...minutka

Oh ja... sem ravnokar gledala Družinski dvoboj na Tv3 - tisti kviz, kjer ugibajo najpogostejše asociacije na določeno besedo, npr. tipa "Kaj je prozorno? - Steklo, voda,..."

No, pa so ravno danes spraševali po asociaciji na "pionirsko";  mladec je butnil : "skavtstvo", mladenka pa (ja ženske smo vedno pametnejše): "zastava"... 

Se mi je prav stožilo ob spominih na svečani sprejem med pionirčke, v ruticah, kapicah, ob pionirski himni, pa s častno pionirsko....  ja, včasih nam je bilo v šolah prav luštno.

Aja, še ena taka: asociacija na "Tito, Titova" - "Jajce, kjer je bil rojen oz. kjer je živel" ...

Nasja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

23. okt 2008 23:19

Čisto izven teme, pa asociacija na tole zadnjo debato: če ste prijavljeni na Facebook, se lahko pridružite skupini "Titovi pionirji". Za malo nostalgije. Atina

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

24. okt 2008 0:34

Vendelina jr. je napisal/a:
Pa tudi smo takoj ukapirali, da je stoletna vojna trajala sto let in tridesetletna trideset.....
Tudi jaz ne mislim bit žleht, ampak stoletna vojan mi je ostala v spominu, ker ni trajala 100 let (dobesedno). Termin stoletna vojna v zgodovini je namreč uporabljen za vojno, ki je trajala več kot 100 let, natančneje 116 let, gre pa za zaenkrat menda najdaljšo vojno do zdaj, in sicer med Anglijo in Francijo. (med leti 1337 in 1453 – podatek je z Wikipedije) 5rusa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. okt 2008 9:13

Hvala bogu, da se je javila lady z občutkom za zgodovino. Imaš seveda popolnoma prav. Pri stoletni vojni gre za stoletje in več stalnih bitk in izčrpavanj, pa pol leta mir in potem spet en napad, pa spet pol leta mir....Komplimenti. Pa tridesetletna vojna je v resnici trajala precej dlje. Set verksih bojev in čiščenj na verski bazi je potekal od 1618 do 1648, pogodbe o novem redu, ki naj bi to morijo končale, pa so sklenili šele 1713 leta..... Moj point je bil, da se spominjam, da smo pionirčki zmogli iz matematičnih podatkov narediti pridevniško ali samostalniško besedo in tudi v obratno smer smo nekako zmogli. Tako, da smo potem pri fiziki zmogli iz sintagme "litrski lonec" razvozlati, da je prostornina en liter... Ups, zdaj sem pa res zavozlala. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti