Spet ta šola

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

22. okt 2008 22:20

rimljanka je napisal/a:

In ne krivi vedno prfoks (obeh spolov), ker so pač učni načrti njim zakon, ki ga morajo spoštovati, se z njim strinjajo ali pa ne.

rimljanka - zasebno mnenje

Ja ja, ampak tudi učne načrte pišejo (nekakšne) prfokse... mogoče tiste, ki niso dovolj dobre za v razred?  Če se samo spomnim, kakšne neumnosti smo se morali učiti...

Vsa čast izjemam, tudi tukaj prisotnim...

Nasja

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 22. okt 2008 22:23:59

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

22. okt 2008 22:47

jaz sem se tudi hecala. Prfokse itak rulajo. Prfokse so zakon. tulka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. okt 2008 7:15

Ja ja, ampak tudi učne načrte pišejo (nekakšne) prfokse... mogoče tiste, ki niso dovolj dobre za v razred?  Če se samo spomnim, kakšne neumnosti smo se morali učiti...

Hm, tele prfokse, ki pišejo učne načrte, so po moje to teoretično, o praksi, o stanju v razredu, pa po moje bore malo vedo. pa zdi se mi (velikokrat), da mislijo, da so v naših šolah vsi učenci in  dijaki sami nadarjenci in geniji, kar pa je velika zabloda (in s tem posledično tudi škoda za one, manj nadarjene, ki so v večini - saj veste, Gaussova krivulja - te po moje, pri načrtovanju šolskega programa, sploh ne upoštevajo). Sploh se pa morajo ti ubogi otroci dudlati (dobesedno - pa prosim, da mi oprostite) čedalje več snovi - in kaj pride iz tega? Na račun kvantitete trpi kvaliteta!

LP

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2008 8:58

Punce, tale vaša diskusija je rahlo scary..... Vendelina jr.

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

23. okt 2008 9:10

Na naši šoli so otroke učili takole :npr. 1896 = za 18 narediš vodoravno črtico in če je naslednja številka ena ali večja od 1 je stoletje za eno več kot 18, torej 19 1896 = 18/96= 19 stoletje Za določitev desetletja pa vzameš desetice, se pravi 96, narediš črtico za 9 in če je naslednja številka 1ali večja od 1 je desetletje za eno več kot 9, torej 10. Pri nas so rekli : leto 1896 je 19 stoletje in deseto desetletje. Mislim, pa da ne bi bilo nič narobe če rečeš, da je to 19 stoletje in zadnje desetletje. Moja razlaga je verjetno malček zakomplicirana, vendar pa roko na srce, saj je tudi šola vedno bolj zakomplicirana. Se pa srtinjam, da morajo učitelji delati po planu, vendar kljub vsemu je še vedno veliko odvisno od njihove dobre volje in energije, ki jo prinesejo v razred. Sama zelo poredko hodim na govorilne ure, vendar točno vem, kateri učitelji na šoli "hodijo v službo", kateri pa dejansko učijo z veseljem. Navijam za te prve, da se čimprej pridružijo tem drugim. Brihta

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

23. okt 2008 9:14

Moj namen ni bil pljuvanje po prfoksah. Tega se izogibam. Vprašanje sem zastavila čisto spontano. Ker sem bila v trenutku, ko naj bi jaz odgovorila nanj, na Kulinariki, mi je hči rekla :" Pa napiši vprašanje na forum, mogoče bo pa kdo odgovoril. Zakaj pa si članica, če nič ne pišeš?" Pa se je zgodilo! Vsaka stvar je enkrat prvič. minutka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2008 9:34

Zadnje desetletje devetnajstega stoletja.... Ježešna, hvala bogu, da sem hodila v šolo v socializmu, enoumju in ne vem čemu še, kjer so nas pionirčke brez problema tam nekje do šetstega razreda naučili naslednje: - da je v desetletju deset let in v stoletju sto let, kar pomeni, da je v stoletju deset desetletij - da se stoletje konča tako, da je letnica zadnjega leta v stoletju vedno večkratnik števila sto - da se vsako stoletje začne tako, da je sta zadnji dve cifri v letnici 01 in da se desetletje začne tako, da je zadnja cifra v letnici 1. Pa tudi smo takoj ukapirali, da je stoletna vojna trajala sto let in tridesetletna trideset..... Samo se bojim, da je veliko nekdanjih pionirk in pionirčkov ta enostavna pravila nekako pozabilo. Leta tekanja po nakupovalnih centrih, kjer se cene končajo na -99 in -49, je evidentno storilo svoje. Matr, zdej sem pa že žleht. Vendelina jr.

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

23. okt 2008 9:35

Kolegica, bodoča prfoksa zgodovine, mi je odgovorila na zastavljeno vprašanje (post pišem jaz, saj ona ni prijavljena na forum): devedeseta devetnajstega stoletja! lahko pa še bol komplicira pa reče druga polovica devedesetih devetnajstega stoletja. haha. lahko se pa čist preprosto izraz konc 19.st. sem pa definitivno prepričana,da ne bo nooobena prfoksa dala nobene nižje ocene,če se neb tako izrazla. po mojm bo ob vsem znanju učencev učitlca ekstra presenečena,če bo mula rekla preprosto konc 19.st. sploh pa kokr mam js izkušenj z letnicami...ma še na faksu jih sfalimo,pa jih neb otroc?! Jejža

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

23. okt 2008 10:02

V 90ih letih 19. stoletja se je rodil...

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

23. okt 2008 11:13

Vendelina jr. je napisal/a:
Samo se bojim, da je veliko nekdanjih pionirk in pionirčkov ta enostavna pravila nekako pozabilo. Leta tekanja po nakupovalnih centrih, kjer se cene končajo na -99 in -49, je evidentno storilo svoje. Matr, zdej sem pa že žleht. Vendelina jr.
mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti