18. nov 2010 12:03
Zapri z navojem, kolikor bo preveč tekočine, bo že pripolzela med pokrovom in kozarcem na plan. Mora biti okolje brez kisika, zato je treba repo zelo natlačiti.
rimljanka
18. nov 2010 12:03
Zapri z navojem, kolikor bo preveč tekočine, bo že pripolzela med pokrovom in kozarcem na plan. Mora biti okolje brez kisika, zato je treba repo zelo natlačiti.
rimljanka
18. nov 2010 12:09
moja soseda da kisat repo kar neolupljeno in nenaribano v polivinilaste vreče in pravi, da uspe. Zanima me kaj ve mislite o tem lojzellaneznan uporabnik
18. nov 2010 12:10
Kozarce pa daj na podstavek, s katerega boš tisto tekočino, ki bo zmezela iz kozarcov (zaprtih), lahko zlila proč brez da imaš umazano polico v kleti.
Zelo natlačiti pomeni zelo natlačiti in ne zabetonirati. Sem sama predlani zelozelozelo natlačila (s tistim betom za pire krompir) in ni bilo okej.
japaja
18. nov 2010 22:57
Ja Lojzella,jas sem jo že kisala neolupljeno,celo, samo vmila sem jo in jo dala med jabolčne tropine, ki sem jih zalila z vodo. In to je bilo vse skupaj v vrečki dober mesec pa je to super stvarca za pozimi, se mi zdi boljšega žmaha,kot naribana in nasoljena . zaja
19. nov 2010 6:25
Ali so jabolčne tropine samo narezana oz mleta jabolka ali že fermentirana. L P Vido sadjarvid
19. nov 2010 10:06
jabolčne tropine so tisto, kar ostane po stiskanju jabolčnega soka.
rimljanka
22. jan 2011 12:58
Kisanje repe 100% uspelo. Oprani in naribani repi sem dodala sol in jo zelo natlačila v 10 litrški čebriček povrhu sem pokrila z vrečko nanjo dala čisto navaden krožnik in nanj kamen. Repa je snežno bela, ravno prav slana in kisla. Odlična, bi rekla. lp Vesna
22. okt 2011 13:26
Hej,
ali se pri kisanju repe uniči posoda?
Ker nisem našla primernejšega plastičnega lonca, sem dala kisat v enega, ki ga bom še potrebovala. Ali je to OK? Ali naj grem in zamenjam lonec?
Hvala :)))
žirafek
22. okt 2011 15:37
Uniči ne, se pa običajno v plastiko malo zažre vonj po repi. Vsaj, če je posoda zaprta, se ga zazna. Sploh pa, če se repa že kisa (in je nisi ribala in dalal
v lonec danes), jo pusti pri miru, če jo boš prestavljala, se ti lahko zgodi, da se ne bo skisala po tvojih željah.
rimljanka
5. nov 2011 20:07
Hvala Rimljanka, sem jo kar pustila, kar bo pa bo.
Zanima me še nekaj, ali je to normalno, da je na vrhu plesen?
:))
žirafekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Najboljši limonini razpokančki