3. nov 2008 20:31
Ja, proxima, zato je bil še večji genij, ker je vedel, kako malo popraviti rezultate......
rimljanka - zasebno mnenje
3. nov 2008 20:31
Ja, proxima, zato je bil še večji genij, ker je vedel, kako malo popraviti rezultate......
rimljanka - zasebno mnenje
3. nov 2008 20:33
Proxima, pozabljaš, da je bil duhovnik - mogoče je pa dobil kakšno pomoč od zgoraj, no!!! in sploh - poznam par, ki ima deset otrok - pet punc in pet pobov - tudi to se zgodi!
Lp
P.s. sem mislila, da je baštarderija kaj s križanjem - malo na zaničljivo vleče, bi rekla - bastard - križanec. Se motim?
cervus
3. nov 2008 20:33
proxima, ni bil ne prvi ne zadnji. Baje je tudi Galilej goljufal pri meritvah hitrosti, kot uro je namreč uporabljal srčni utrip. Poznejše preverjanje je pokazalo, da s srčnim utripom nikakor ni mogel dobiti predstavljenih rezultatov.
ežoj
3. nov 2008 20:54
@ezoj: dalec od tega, da bi bil zadnji - take stvari se dogajajo vsak dan...:))) Hladna fuzija , skodljivost ekstazija sta samo dva od zadnjih bolj zanimivih ekscesov. Mednje bomo po mojem v naslednjih letih pristeli se mit o globalnem segrevanju v povezavi z ogljikovim dioksidom. Bom cimprej nadaljevala tudi s sicilskim potopisom, ki se pravzaprav priblizuje koncu (A conclusion is the place where you got tired of thinking, kot je znano iz raznih scientific papers). lp, proxima
3. nov 2008 21:53
elaphus je napisal/a: |
Lp
P.s. sem mislila, da je baštarderija kaj s križanjem - malo na zaničljivo vleče, bi rekla - bastard - križanec. Se motim? cervus [kaca] |
3. nov 2008 22:42
elaphus je napisal/a: |
Proxima, pozabljaš, da je bil duhovnik - mogoče je pa dobil kakšno pomoč od zgoraj, no!!! in sploh - poznam par, ki ima deset otrok - pet punc in pet pobov - tudi to se zgodi! Lp
P.s. sem mislila, da je baštarderija kaj s križanjem - malo na zaničljivo vleče, bi rekla - bastard - križanec. Se motim? cervus |
Imaš prav, narečno besedo baštarderijo, ki zares izhaja iz besede bastardo, bi lahko dobesedno prevedli kot križanstvo, mešanstvo.
V prenesenem pomenu pa je je baštarderija tudi zmešnjava. Npr. - Pospravi baštarderijo od svoje sobe! V tisti trgovini je cela baštarderija. Naša šola je baštaderija, itak.
4. nov 2008 5:43
Sedaj ste me čist zmešale. Kot jaz vem, bastard ima negativno konotacijo. Bastard postane, če se križajo različne vrste ptičev ( pa ne vrabec in orel , srbohrvaško: kopile), potomci so bastardi, se mi zdi neplodni, to delajo s pticami pevkami, da dobijo " posebne zvočne efekte ". Pri ljudeh, je bastard ( včasih bil ) otrok, ki je bil rojen neporočenim staršem, ali otrok, ki ga ženska v zakonu ima s " frentnim ".
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 04. nov 2008 09:45:06
7. nov 2008 16:28
Proxima, je že petek, ale ženska.
nola
8. nov 2008 21:11
Ma kaki petek, sobota skoraj ponoči je že!!!!!
LP
cervus
12. nov 2008 6:45
Ma kaka sobota neki, SREDA ejjjjjjjj.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
Tarte tatin z jabolki