16. okt 2008 16:22
veri, krop je vrela voda, ne vroča.
kaj pa so to "vaseršpocli" pa itak veste?
Mamamia
mamamia
16. okt 2008 16:22
veri, krop je vrela voda, ne vroča.
kaj pa so to "vaseršpocli" pa itak veste?
Mamamia
mamamia
16. okt 2008 16:40
Mamamia, mene ni bilo, ko ste to "jemali" - zanima me pa vseeno.
Cila
16. okt 2008 16:56
Vaseršpocli so po štajersko (po domače popačeno nemško) vodni vlivanci. Saj veš, voda, moka, jajca in malo soli, pa skozi cedilo z velikimi luknjami ali posebno naparvico v slan krop z njimi. Kuhani so lahko priloga, ali pa jih daš v pekač, potreseš s sirom, lahko tudi s šunko ali kakšnimi ostanki mesa (tudi mletega) in zapečeš v pečici. Mamamia
mamamia
16. okt 2008 17:05
Anomis je napisal/a: |
Čao, Atina, pri nas to niso potanclni, ampak pohajčki oz. flancati, če rečemo malo lepše. Potanclni so v bistvu podobni prekmurskim dodolam, če se ne motim. Gre za krompirjevo testo kot za žgance, le da potem niso nadrobljeni, ampak jih z žlico polagaš na vroče ocvirke in mast. Lep pozdravček, S. |
16. okt 2008 17:17
Hvala Atina, no saj je vse to amerikanska roba, ni čudno, da se v vsaki vasi drugače imenuje.
nola
16. okt 2008 17:35
nola je napisal/a: |
O presneto, me že malo prehlad daje - ma ni treba dosti sladkorja, je res? nola |
16. okt 2008 17:39
lucka52 je napisal/a: |
Mama F, pravi recept za gubano je tisti iz vzhajanega testa,celo dobro je napisan,.................. Lp lucka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Špageti karbonara