4. jun 2004 9:45
Nenni, Renata in ostali, ki imate problem v surovi zelenjavi.
V knjižici (stran iii) piše, da je osnovno načelo diete to: če želite močno shujšati, jejte vse dni v glavnem kuhano in dušeno hrano, odpovejte se kruhu, zmanjšujte količino sadja v sadnih obrokih.
Če želite, da so jedi okusnejše, polnejše, pestrejše, včasih celo pečene, pa bo izguba kg manjša.
Torej, količina in priprava hrane sta odvisni od tega, za koliko želite shujšati. Manj ko boste pojedli, več boste shujšali. Če ste se odločili, da boste shujšali za manj kilogramov, prav. Toda NATANČNEGA urnika prehranjevanja NE SMETE spreminjati. Lahko pojeste malo več.
Dieta je sestavljena tako, da lahko jeste po restavracijah. Malo ponergajte in zahtevajte točno to, kar morate tisti dan zaužiti; meso in solata ali krompir in solata ali testenine s paradižnikovo polivko ali sadna kupa. Se bo že našlo kaj. Enako se obnašajte na različnih slavjih.
Kuhana in dušena zelenjava se presnavlja bolj hitro kot surova.
Moja praksa je bila, da sem si vso zelenjavo popekala in dušina al dente, ker sem ugotovila, da me po surovi, posebno po solati, tišči. Zdaj v glavnem vzamem mehko solato, naribam notri korenček, zeleno, paradižnik...in popapcam.
Dober tek
Irena
Aha, kar se sadja tiče: zelo ga imam rada, pojedla sem ga prej kolikor mi je pasalo, zdaj ga dopoldan en komad ali pa še to ne, ker sem se ga prenajedla. Še ene 75 dni ima druge runde, pa mi grejo deke zdaj bolj dol kot prej, cm pa tudi.