23. sep 2003 7:37
Pozdravljeni!
Pred nekaj casa sem uspesno koncala z dieto z locevanjem zivil. Uspesno, ker sem vztrajala vseh 90 dni brez spodrsljajev in tudi izgubila sem 15 kilogramov.
Do dvanajste ure sem jedla samo sadje, dvakrat, sadja pa toliko da sem se najedla. Ponavadi nisem mesala dve vrsti sadja, ce pa sem, sem upostevala cakalni cas, namanj eno uro.
Takoj ko sem presla na drugo hrano, sadja nisem vec jedla, mislim, da v tem primeru ni primerno za vecerjo, razen na sadni dan.
Na proteinski dan, nisem mesala sira in mesa, odlocila sem se za eno vrsto zivila. Tudi jogurti so bili zame samostojno zivilo.Tako sem kdaj za popestritev imela ocvrte kruhove rezine, tudi kaken kos pohanega piscanca.Toast s sirom. Pogresala sem pico, dva tedna po koncani dieti se mi pa je posvetilo, da bi lahko imela pico s siri. Obstaja pica s stirimi siri. To nastevanje je samo za popestritev jedilnika.Za kosilo sem se najedla. Solata je bila zelena, brez koruze, ker je pac nisem znala uvrstiti v dolocen dan. Tukaj bi bil dovoljen paradiznik, cebula, kumarice.Za ostalo pa nisem bila prepricana. Samo na proteinski dan sem si privoscila kavo z mlekom, kar je bila zame nagrada. Za vecerjo pa polovicna porcija, vendar, ker se nisem omejevala za kosilo, in sem dejansko ze trikrat na dan jedla, vecerje velikokrat nisem rabila.
Na skrobni dan je bila pogosto na jedilniku krompirjeva solata, z bucnim oljem in cebulo., Prazen krompir vendar pripravljen na olju. Tudi kaksen dan krompir v pecici ali pa pomfri. Krompir na vse nacine. Pazila sem da sem uporabljala olje. Riz ni bil nikoli moja priljubljena hrana.
Testenine pac z paradiznikovo omako, na zacetku sem samo miksala pelate, potem sem pa ugotovila, da ima Eta nekaj ustreznih omak, ki ne vsebujejo nic dodatkov sira. To sem si velikokrat pripravila tudi kar v sluzbi. Pogresala sem pesto omako, ampak je dodan ovcji sir, tako da sem jo za nekaj casa morala odstraniti z jedilnika. Pod slano pecivo sem stela tudi slane palcke, smokije, prigrizki, ki so na kaksnih piknikih, zato tudi niso vsi vedeli, da sem na dieti. Se moje druzabno zivljenje ni trpelo.
Za vecerjo pa palacinke, ali tortice, ali sladoled. Sem sem uvrstila puding. Pac nekaj sladkega.
Na sadni dan, sem jedla samo sadje cez ves dan. Tri vrste sadja najmanj, upostevala sem samo cakalni cas in res samo sadje.
Sploh ni tezko.
Lep pozdrav vsem!