Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

sharon  

član od: 5.6.2004

sporočila: 69

5. jun 2004 23:26

Ojla! Čisto slučajno sem našla vaš portal in moram vas vse pohvaliti, ker ste ful face, pa zelo ste pogumni. Vsi ste se lotili te 90 dnevne diete? Jst se tud nekaj matram in se grem ločevanje beljakovin in škroba. V bistvu sem na poti k temu. Sem pa že delala s to dieto in sicer dve leti nazaj in sem v roku dveh mesecih in pol, shujšala za 12 kg. Pa nisem bila tako zelo stroga... Pri men je v bistvu problem mama, ker kar nori, ko se spravim na kakšno dieto. Ona je še iz tistih časov, ko je treba fajn jest, pa tist, ki je debel, mu dobro gre. Groza!! Sploh je ne morem prepričat, da to ni res... Misli, da če bom kdaj pa kdaj na tem forumu, bom mal več volje dobila (v bistvu sem jo že). Jst se verejtno ne bom čisto spustila v to "90 dnevno dieto" bom pa resno začela z ločevanjem hrane. Imam pa eno vprašanje (verjetno se je že pojavilo). Zakaj moraš zjutraj jest samo sadje? Ja, pa še to? Na dan imaš : enkrat sadje, enkrat B in enkrat škrob obrok. Kaj če niso vsi obroki oz. če imaš dva beljakovinska ali dva škrobna? Kaj zato? Hvala... pa pa

juhica  

član od: 2.6.2004

sporočila: 53

6. jun 2004 8:21

Sharon,saj o tem je pa ogromno napisano ravno na tem forumu.Predlagam ,da si vzameš čas in prečitaš kar po vrsti.Boš najlažje razmela.Nekje je tudi vpisan naslov iternetne strani,kjer izveš malo več,se je pa tudi nekdo na forumu potrudil in lepo opisal,tam nekje na prvih straneh na tem naslovu. Želim ti veliko močne volje,pa kar danes začni,da ne bo še kak dan izgubljen. Vsakič,ko je težko,pa prideš sem,med nas,poveš kaj ti leži na duši,pa ti bo lažje.Kar se pa tiče mame in ostale "žlahte",se pa ne sekiraj.Ti moraš vedeti da imaš prav,pa naj govorijo kar hočejo.Lahko pa mal zajamraš,koliko te kile motijo in jim razložiš,da to počneš za svoje zdravje.Bodo kar morali razumeti.Če smem ,koliko pa tehtaš?Sama sem štartala z 116 kg,na 174 cm.Zdaj po enem tednu(kje so trije meseci!)imam 109 kg,ampak precej spuščam večerjo,ker mi bolj paše kak sadni sok(naraven).Razen ko je oh dan :) takrat pa tortico z veseljem zmažem.Pa hujšam!!Juhuhu!!! Levinja Sporočilo je spremenil(a) juhica dne 06. jun 2004 08:24:59

sharon  

6. jun 2004 10:47

Oj levinja! Ja, sej priznam, da sem smotana in zastavljam takšna vprašanja. Fora je v tem, da se ne morem odločiti, po kateri metodi se naj odločim: 90 dnevni ali po Hayevi dieti. Sta si namreč zelo podobni, le da je pri Hayevi dieti tako, da vsak dan ješ alkalotvorni, škrobni in beljakovinski obrok. Sedaj sem se bolj ali manj držala te diete, potem pa najdem ta forum in vsi dosegate blazne uspehe. Bravo, še enkrat. Sploh pa si me sedaj navdušila ti, levinja - iz 116 na 109 kg v enem tednu ?!?! Če ti po pravici povem, trenutno ne vem koliko kilogramov imam, ker me je še pred nedavnim bilo groza stopiti na tehnico, sedaj pa nimam te možnosti, ker sem zdoma (sem študentka in ker se je zacelo izpitno obdobje ostajam cez vikende v MB, ker imam le tu mir, nimam pa tehnice). Mislim pa, da jih imam okoli 70 kg (+ - 1 kg) na 160 cm. Ja, za mamo sem pa tud že stuhtala en razlog zakaj bo tako (mogoče še njo zraven pritegnem - to bi mi vsekakor ugajalo, ker je v dvoje vedno lažje). Ja, se morem pa pohvaliti, da zdaj vsak dan (že en teden) hodim na en hrib, do tam tečem, nazaj prehodim cca 200 stopnic,... v glavnem traja ta rekreacija 1 uro. In se prav fino počutim. Sedaj malo vreme nagaja, sam tud to ni ovira. To mi je sedaj motiv, da se lahko čez dan učim. Uf, mislim, da bom res začela. Septembra grem na absolventa in bi se rada znebila teh odvečnih kg, ki jih je prinesla zima in vsi problemi. pa pa

juhica  

6. jun 2004 20:01

ej sharon! Nisi niti mal smotana,se pač ne moreš odločiti kako bi hujšala.Po moje če maš v glavi poštiman glede tega,gre vsaka dieta tako kot si jo zamisliš.Če si rečeš :jutr začnem hujšat,se matrat,pa si mislš joj kok bom lačna,ne vem če mi bo uspelo...potem si že zgubila.Vse je v glavi!Sama sem danes na sadnem dnevu in je blo prav lušno ker smo šli na izlet v logarsko dolino,le ko smo šli na kosilo sem gledala kako jejo zreske in krompirček,sama pa sem jedla solato in malo kuhane zelenjave.Ampak je blo pa hecno potem ko smo sopihali proti slapu,so ostali polnih trebuščkov ostali za menoj.Danes sem stopila na tehtnico in sem na 107(groza!!),me je kar strah ker gre tko hitro dol.Vsako jutro vsaj dvajset minut matram orbitreck in se topim kot kocka ledu na soncu:)Saj je že skrajni čas. Pohvaljena tudi ti,ker pridno rekreiraš.Ampak nič ne hiti,saj traja dieta 90 dni in to je veliko časa.Povej mi kako se boš odločila,da spremljamo še tvoje uspehe.Jaz ti jih želim veliko. Levinja

sharon  

6. jun 2004 20:29

Levinja, ti si legenda . Ti boš očitno moja inspiracija. Če pa men uspe spravit 15 kg dol, bom pa jaz legenda. Vidim, da tudi ti orbitreck matraš. Jst ga imam tud doma in je bil do še pred nedavnega le stvar, na katerem se je nabiral prah. Potem so se pa začeli izpiti in sem nekaj potrebovala, da nisem bila skoz na rit. In sem prvi dan gonila 20 min, potem 25, pol ure (potem sem odšla v MB). Prej pa celo zimo nič. Vedno sem bila utrujena, pa ni bilo časa... (sami izgovori). Včasih sem pa po dvakrat na dan gonila (včasih tud po eno uro - ponavadi v času dnevnika). Zakon je. Potem sem se ga naveličala, sedaj je pa spet aktualen. Tako, za rekreacijo sem poskrbela, sedaj se moram začet samo še striktno držat diete. Danes sem jst bolj na škrobnih jedeh (krompir in solata), pa mi je čist OK. Jutri začnem pa zares. Imam pa še par vprašanj (za kogar koli): Pozna kdo kak dober in preprost recept z jajci (da ne bom samo meso jedla)? Al pa kakršn koli recept za proteinske obroke (razen mesa)? (ne mi zamerit - verjetno so že kje na tem forumu napisani primerni proteinski obroki, sam ker ste se vsi tako razpisali in ker je že tolk tega, me je strah, da če bom začela brat, ne bom mogla nehat, in gre ena ura (ki jo izgubim pri učenju) - vsaj za začetek). Pa še glede celulita - mene je ful strah uporabljat kreme, ki jih najdeš na policah, ker baje je potem, ko nehaš še slabše. Je to res, al so to samo čveke? Če ni, katero najbolj priporočate? Tako, sedaj sem se ohladila (sem ravno s teka) in grem pod tuš, potem pa za knjige. Pa pa Sharon

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

6. jun 2004 21:26

Juhica: izgubila sem 16,5 kg. Najrajši bi kar ostala na tem načinu prehranjevanja, ker sem imela prej red: dopoldne sadje, potem pa še dva obroka in nič drugega. Zdej moram pa vse probat in se prilagajat kosilu, da ga vsi jemo naenkrat, ipd. Čutim, da se spet "pacam" nazaj. Mogoče bom tudi sama uvedla en sadni dan tedensko za sčistit organizem. Predvsem sem pa zadnje dni "pozabila" na hektolitre vode in na to sem se šele zdaj spomnila, ko imam pred seboj kozarec vode. A ste zato, da še vse nove dodam na seznam? Pa oglasite se mi, prosim, vse tiste, ki ste že končale, da to zabeležim. Prosim za privat sporočila, ker je laže za evidentirat. Mimogrede: slišala sem glede tistega sirupa za hujšanje, da ima človek po njem obupen zadah iz ust. A je to res (ali je mogoče govora o drugem sirupu)? No, držte se še naprej pa obilo motivacije! Sy

juhica  

7. jun 2004 6:40

Živjo! Sharon najprej zate:Legenda bom ko bom prišla iz 116 kg na 70kg. :))Je pa zelo individualno koliko shujša posameznik,saj ni odvisno le od diete in ne gre pri vseh enako "dol".Sama sem se odločila,da se kar strogo držim diete,spijem veliko vode,včasih namesto pol manjšega obroka za večerjo,pojem le kako jabolko ali sadni sok(naraven).Pa brez gibanja tudi ne gre,tko da draga Sharon,mislim da si na pravi poti.Sama pa ko pridem pod 100kg,vas povabim na tortico-(vse ki boste na oh dnevu haha..)! Sy:Opala saj 16,5 kg pa ni malo,bravo!Če bo pa počasi nazaj prišlo pa nebo fino.Po moje da bi bil en sadni dan,pa vsaj enkrat na mesec en vodni,kar super rešitev. Sirup se imenuje Madalbal(neki tazga),kupi se ga v lekarni.Sama imam dobre izkušnje z njim.Kar se pa zadaha tiče,je samo prve tri dni,ampak pomaga če si večkrat na dan zobe umiješ in spiraš z ustno vodico.Spremeni se ti barva urina,barva jezika,koža,kilogrami..Jaz na to gledam,kot proces očiščevanja telesa,da se znebiš škodljivih snovi,razstrupiš telo,ne pa preparat za hujšanje.In potem gre lažje,ker se samo razstrupljaš,ne pa hujšaš.:) En lep pozdravček,zdej grem pa likat Levinja

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

7. jun 2004 6:47

Dobro jutro! En lep pozdravček sharon. Kdaj greš na absolventa? Jz grem zadnji termin v septembru do 1.oktobra na kreto. Se morm tud v red spravit. Za mano je spet en grozen vikend... sm preveč jedla. Dons mam pa b dan. Solata z jajcem in zelenjavo bo za kosilo. A ima kera kašen dober recept za makaronovo solato na oh dan? Bi bla ful vesela. Tale madalbal tud mene mika. Res ni slaba ideja telo prečistit. Bom v lekarni mal vprašala. No se beremo

marjana  

član od: 11.5.2004

sporočila: 87

7. jun 2004 7:02

Lep pozdrav vsem Če je katera mislila da sem pobegnila se je zmotila..haha..saj veste mesečne "obveznosti" in takrat se bolj težko pogovarjam ker se zaprem vase,,,no sedaj sem spet tukaj.. No pa sem pridivjala do prvega vodnega dne..res je tako hitro minilo da sploh ne dojemam...z današnjim dnem se niti ne obremenjujem, jemljem ga kot nekaj kar je treba storiti za vitko postavico..predvsem pa za zdravje in dobro počutje kar je bistveno.. moja vodna sotrpinka drži se,,,sej ni panike.. lep dan

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

7. jun 2004 7:23

oj moje sotrpinke v narekovajih seveda :) sej ni tok hudo, kar gre,danes sem prvi dan moje diete v sluzbi bomo videli kako bo šlo , malo me bodo čudno gledali po moje ker bom toliko časa za malico jemal samo sadje :)) no vsaj dopoldne ,polpldne pa si bom lahko privoščil tudi kaj toplega... malo studiram pa kako bo ko bom ponoči , sej ne bom mogel bit celo noč samo ob vodi pa buden no al pa, sej tut mogoče kako sadje ne bo škodilo, no pa tut stehtal sem se ,tehtnica mi je pokazala 114,85 kg in to oblečen s cevlji ki niso ravno lahki tko da kar gre , vem pada sem imel pred mesecem dni tut ze 119 kg zato sem se takrat kar zamislil, samo pri tej tezi nihanje 2 ali 3 kg sploh ni problema to se dogaja. no tko ,vglavnem kak nasvet za ponoči bi rabil , sej dopodne mi sploh ne bo problema zdrzat ker bom spal samo sej veste mal se ti pa ritem zmeša Lep dan vam zelim še naprej , poljubcke vsem Dušan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti