Ima katera recept?

anitae  

član od: 21.8.2004

sporočila: 114

tema odprta - 12. okt 2008 11:03 | ogledi: 1.553 | odgovori: 5

Rada bi recept za pecivo ki je izgledalo nekako takole:spodaj je bil biskvit,na njem puding ali podobna krema na tem bebi piškoti prepojeni za rumom ali nekaj podobnega,čez to pa čokolada v prahu ali kakao.To me zanima;)

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

12. okt 2008 11:36

Pa saj si si že odgovorila. :) Narediš navaden biskvit, skuhaš poljuben puding ali katerega imaš rada (mogoče skuhaš malo bolj gostega), gor bejbi piškoti namočeni v mleko in rum, gor pa čokolada v prahu. No, to narediš, sladico slikaš, potem pa objaviš recept. :) Drugače pa sem jaz danes naredila domač limonin puding. Mleko sem zavrela s sladkorjem in 2 žlicama margarine. Zgostila z škrobom, zmešanim z mlekom in ko se je to skoraj ohladilo, vanj zamešala limonin sok. Njami je bil. Jelenckova

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

12. okt 2008 14:31

Jelenckova, ali lahko bolj počasi s tem receptoma za limonin puding? :) Bi prosila za količino sestavin, ker se mi sliši tako njami! Hvala! Moycaa

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

12. okt 2008 15:26

Ja, velja. Dala sem pol litra mleka, pa 15 dag sladkorja (nekaj takega)-tisti, ki niste tako sladkosnedni, dajte po okusu, pa 2 žlici margarine. To sem zavrela. Vmes pa sem v lončku zmešala 3 žlice škroba pa 4 žlice mleka, tako da je bilo brez grudic. Ko je mleko zavrelo, sem vanj vmešala škrob in kuhala, dokler se ni zgostilo. Potem sem počasi ohlajala, vmes večkrat premešala in potem noter vlila limonin sok ene manjše limone. Napolnila v 2 skodelici in potem sva midva to pohrustala. Niti skorjica se ni imela časa narediti. Jelenckova

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

12. okt 2008 16:28

Super, Jelenčkova, ta recept sem pred leti videla na TV Monaco, si ga lepo napisala in izgubila. No zdaj ga pa spet imam. Hvala! daga

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

12. okt 2008 17:34

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, kaj pa če dam še malo tistega limoninega sladkorja? Ko pridem zvečer domov, bom probala. Hvala! Moycaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti