Lep pozdrav vsem skupaj. Rad bi razmastil govejono'>no'>no'>no'> juho in sicer brez ohlajanja. Kako?no'>no'>no'>no'> Za ohlajanje pač nimam časa...Hvala, lp
peter
Lep pozdrav vsem skupaj. Rad bi razmastil govejono'>no'>no'>no'> juho in sicer brez ohlajanja. Kako?no'>no'>no'>no'> Za ohlajanje pač nimam časa...Hvala, lp
peter
12. okt 2008 11:11
Ne bo tako "popolno" razmaščena kot z ohlajanjem, pa vendarle: juho zavri, kar dobro naj vre, in opazuj, kako se ob loncu, kjer "klopota", maščoba odmika. Tam zajemaj juho z zajemalko (previdno, gre malo počasneje). Upam, da je kolikor toliko jasno napisano. piet
12. okt 2008 11:12
Z zajemalko previdno zajemi maščobo, se pravi, da zajemalko samo malo pomočiš v juho, počakaš, da se nateče maščoba (itak je na vrhu), jo zliješ stran in to parkrat ponoviš. Deluje!
jasna
12. okt 2008 11:14
Super, hvala. Res ste brzinske... lp
peter
12. okt 2008 12:25
Ibiza,
moramo bit, če hočete imet juho za kosilo !
jasna
12. okt 2008 12:41
Jaz maščobo popivnam z papirnato servetko.Seveda pri tem pa juha ne sme vret . Bogomira
12. okt 2008 13:35
Dvakrat ali trikrat jo precediš tako, da v cedilo daš čisto krpo (pa naj ne bo oprana z mehčalcem- sama kuhinjske krpe operem z zelo malo praška in kisom) in juho zliješ v lonec čez krpo. fresh
12. okt 2008 15:47
Ma kaj boste komplicirali s prtički in kuhinjskimi krpami. Kot je napisala Piet. zajemalko in pobereč maščobo dol. Vedno gre zraven še nekaj juhe, pa kaj zato. To daš v jogurtov lonček, zrave še dober deci juhe in pustiš, da se v lončku potem ohladi. Ohlajeni pobereš maščobo dol, lonček z čisto juho pa daš v skrinjo. porabiš jo pri naslednji kuhi omake ali kaj podobnega. Tako jaz v lončkih vedno spravim juho ki nam ostane.
Matjaž
12. okt 2008 18:17
Pred leti sem videla odstranjevalec za maš"čobo. POsebna zajemlaka z dvojnim robom. Pa je nisem kupila.
Sem pa že poskusila takole: več velikiiih žlic sem dala v zmrzovalnik in jih nato pritisnila na juho. Maščoba se prime mrzle kovine.
F r i n a
12. okt 2008 18:21
Vedno jo skuham za večkrat. Za prvi obrok jo zajemam z zajemalko ravno tam, kjer najbolj vre, tam je najmanj maščobe. Za kasnejše obroke se ima čas shladiti v hladilniku, takrat je pa maščoba že strjena.
Cila
12. okt 2008 19:07
Kocke ledu noter in se maščoba super gor prime.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čarobna zelena torta
Dušeno sladko zelje