Načrt za izgradnjo gospodarsko-bivalnega objekta

neznan uporabnik

tema odprta - 8. okt 2008 20:25 | ogledi: 3.163 | odgovori: 9

Kot sem že v naslovu povedal , potrebujem namreč načrt ali vsaj tloris za objekt ki je pa pogojen z 50kv/m v tlorisu, lahko pa ima tri etaže, se pravi klet ,bivalni del in mansardo. Najbolj bi mi prišle informacije iz okolice Celja ni pa pogoj. Zahvaljujem se za kakršnokoli informacijo ali skico ali namig na koga se obrniti in da je cena izdelave čimbolj ugodna.

lovebeyba

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

8. okt 2008 21:01

jaz sem naredila takole na netu poiščeš naslove za gradnjo montažnih hiš jih prosiš za katalog(pisno,tel.,email,....) v roku treh dni si zasuta z načrti in idejami in,.......... potem pa malo preračunaš,preštudiraš,....prilagajaš,... če se ne odločiš za nakup nobene teh hiš pa poiščeš arhitekta,............. tako smo naredili pri nas ker samo do načrtovalca z prazno roko in glavo je res težko,če pa mu vsaj približno poveš kaj hočeš,bosta pa kar hitro našla skupni jezik takšne stvari niso poceni in če si nepripravljena so še dražje in samo dalj trajajo srečno anaeva

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

8. okt 2008 21:02

Telefon v roke pa arhitekturne biroje klicat. ALi pa v knjigarno oziroma trafiko pa kakšo revijo in pogledat tipske zadeve, te so najcenejše. Tipske načrte pa imajo tudi v birojih, je cenejša varianta od individualnega načrta.

Da ti bo pa kdo skico kar tako poslal, dvomim, ker tega nihče ne more naredit, če ne ve, kaj vse naj posamezna etaža ima, v kateri naj bo kaj (ker gre za gospodarsko bivalni objekt), čemu je objekt namenjen in podobno (ker gospodarsko-bivalni objekt je hudo širok in raztegljiv pojem, etaža 50 kvm pa hudo mala za karkoli). In na koncu koncev - v kakšen prostor bo objekt umeščen? Pred načrtom potrebuješ lokakcijsko informacijo in še kaj. Bo objekt novogradnja, prizidek, dozidava, prezidava, kaj petega?

Odgovore na vsa ta vprašanja in še kakšno si pripravi, preden komu rečeš za skico, kaj šele za kaj drugega.

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

9. okt 2008 20:18

Mogoče nisem bil dovolj jasen in bi rad še enkrat pojasnil. Na forumu sprašujem zato ker firme ki izdelujejo montažne hiše te kvadrature preprosto nimajo. Ni mi treba govorit telefon v roke ker sem že ogromno preklical ,brskal po internetu in kar je tipskega , se pravi da je poceni je samo nekaj tipov, ker GBO je mogoče graditi samo v nekaterih občinah. Mislim da sem bil dovolj jasen ko sem napisal da je objekt lahko v tlorisu 50kv/m, klet ,bivalni del in mansarda. Kam bo objekt umeščen v mojem vprašanju sploh ni pomembno. Kaj potrebujem? Vem ,prosil sem samo za skico ali namig če kdo ve za koga ,ki poceni izdela načrt. Naj še omenim da se s tem ukvarjam že skoraj pol leta. Lepo prosim če se lahko držite samo vprašanja za katerega sem prosil. lp lovebeyba

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

9. okt 2008 20:50

Takšen pristop, ti lahko vzame še pet let. lp, pinka

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

10. okt 2008 9:28

Zame vprašanje sploh ni razumljivo.Soorry. Kolikor razumem iščeš nekaj podobno vikendu.Če je zadeva tako majhna potem noben arhitekt ne bo nevem kako drag.Drugače pa nariši sam, daj arhitektu v potrditev in ne bi smelo biti drago.Za našo hišo sem sama narisala načrt arhitekt je to samo tako obdelal kot je treba, ker se na nosilnost nisem ravno spoznala in mi je za načtr računal le približno 1200€ s tem da je bil tudi nadzorni, ker smo mu povedali kdo bo zidal.

vem da ne boš zadovoljen z odgovorom, ampak...

lp

mizarka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. okt 2008 9:54

Se strinjam s pinko. Pa še nekaj ljudi bo malo okreganih in the process. Lovebeyba, oziroma, kdorkoli pač je pod tem nickom, iz tvojega pisanja je razvidno predvsem to, da v razumevanju urbanizma in arhitekture nisi najbolj doma. Tista, "kam bo objekt umeščen, v mojem vprašanju, sploh ni pomembno"...v bistvu pove vse. Tudi mi tule nismo najbolj močno doma v arhitekturi (okej, nekaj nas je po familijarnih liniji, ampak ni pa to naš osnovni fote) - ampak nekako ri prijazno povemo naslednje: Ni, da bi se človek loteval nečesa, česar sploh ne zna ne po tehnični ne po upravno-postopkovni plati. Razen, če imaš preveč denarja in preveč živcev in eno blazno željo vse skuaj frčkati.... Pa ne vem, če je kdo tako bogat, da bi kupoval poceni... Lepo se umiri in pokliči kakšen biro, ki pa te stvari zna narediti. In to ne samo kak tipski štanc ampak kak zanimiv presežek. Na celjskem koncu je zanimivo delo arhitekta Korpnika. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. okt 2008 10:05

Iz zapisanega, dear Vendy, se mi zdi, da denarja ni ravno veliko (ali pa ga ni prirpavljen dati za nekaj, kar potrebuje), tako na Nande Korpnik verjetno odpade.

Res pa je, da podatke, da sploh nipomembno, kam bo objekt umeščen, pove vse. In pričakovanje, da bo skica padla kar tako, za 50 kvadratov neke površine krat tri etaže.

lovebeyba, oprosti, da sem sploh hotela pomagati.  Mamamia

mamamia

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

10. okt 2008 10:34

v vseh katalogih,ki sem jih imela jaz,je bilo točno in natančno napisana kvadratura etaže ne vem kaj ti tu ni jasno????? mislim,da je Kager imel celo vtičnice določene Honka pa ima total vse katalog ti nudi samo orientacijo za vse ostalo pa so biroji in nadzorniki del glede na to,da se rušijo Črnuče in je na vrsti Rakova jelša in gradnje vsaj v našem koncu prav lepo nadzirajo se kar tako nikakor nebi lotila izvedbe objekta sprašuje pa se če sploh veš,kaj bi rad-a anaeva

neznan uporabnik

10. okt 2008 14:42

Draga Vendelina Ne vem kako lahko sodite nekoga da ne razume urbanističnih in arhitekturnih zadev in vsega ostalega ,če me sploh ne poznate. Kar se tiče urbanističnih zahtev, vam pove podatek da sem omejen na 50kv/m. Rade volje bi delal večji objekt,če bi bilo možno. Gospodarsko - vam pove da je to kletni del, ki je ponavadi zgrajen v zemlji, bivalni - so po normativih menda kuhinja,dnevna, kopalnica in mansarda so ponavadi spalni prostori. Po tehnični plati hm, kompletna izvedba brunarice 9x5 je bila čisto v lastni režiji izdelana in kasneje tudi izvedena legalizacija objekta tako da .... O postopku pridobitve..zakonodaja se spreminja in zadnje smernice so mi popolnoma znane in trenutno poteka risanje terena kar je predpogoj za karkoli, lokacijska info že pridobljena, mapna kopija pa že tudi čaka na mizi. Vseeno pa hvala, vsaj nahruljen sem pošteno. lp lovebeyba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti