Če ga je že kdo delal naj mi prosim pove kako točno se naredi. Vem da je treba met vodko in notr strest vrečko cimeta, pa pustiš nekaj časa, samo ne vem pa točnih količin.
ruta
Če ga je že kdo delal naj mi prosim pove kako točno se naredi. Vem da je treba met vodko in notr strest vrečko cimeta, pa pustiš nekaj časa, samo ne vem pa točnih količin.
ruta
8. okt 2008 7:50
Nisem ga delala, vendar bi ga naredila tako :
V žganje bi dala skorjo cimeta ( količina po občutku, odvisno kako močen okus si želiš), dodala sladkor in vanilij sladkor ali 1/4 vanilijevega stroka.
Kozarec bi vsaj za tri tedne postavila nekam na toplo, vmes večkrat pretresla in nato precedila.
Veš kaj, bom kar danes naredila in čez tri tedne javim kako in kaj ");">");">
kobra 1
2. nov 2008 21:25
Liker je na red za degustacijo" Testirali smo ga te dni, ko je bilo malo več prostega časa, za vsak slučaj");">
V 1l žganja sem namočila en zavitek cimetovih palčk, rjavi sladkor (brez tehtanja) in dve veliki žlici medu.
Pustila na temnem in toplem prostoru in kadar me je pot zanesta v kurilnico sem zadevo malo pretresta.
Naredila pa sem eno veliko napako! Žganja nisem prej probala ");">.
Za moško populacijo OK, jaz pa ne vem, če me ni kdo z kolom po hrbtu, da je malo bolj in dlje peklo ");">
Med tem sem našla še en recept:
l1l konjaka ali vinjaka
sok ene sveže pomaranče
cimetove palčke
sladkor po okusu
Pustuš 3 tedne, vmes preteseš, na koncu precediš ....");">
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Enostavna zelena juha
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom