8. okt 2008 21:41
Tudi jaz mam eno izkušnjo z zaklenjenim ključem v prtlažniku. Lani spomladi se je mož odpravil z mano na teren na Primorsko. V četrtek dopoldne sva se lepo skupaj vozila okoli, on je lepo čakal v avtu, jaz pa sem hodila okrog mojih strank. Ob ene treh zaključim v Gorici, parkirava ob železniški postaji in se nameniva peš proti italijanski Gorici. Preden greva od avtomobila se odločim, da se preobujem v udobnejše čevlje. Odprem prtljažnik, položim noter torbico, ključe od avta zraven, se preobujem, vzamem torbico, zaprem prtljažnik (vrata avta sem zaklenila že prej), pa greva. Po 100 metrih se premisliva in se na srečo obrneva, ker nama nekaj ni bilo večeč, pojma nimam več kaj. Prideva do avta, ključa ni. Nazaj tistih 100 m, če so kam padli, nikjer. Takrat se pa spomnim, kam sem jih položila. Prtljažnika pač ni treba posebaj zaklepat, odpreš ga lahko samo s ključem, ali pa iz kabine. Rezerva - zaklenjena v avtu. Mož mi seveda pove, da se njemu kaj takega sigurno ne more naredit, je nekaj časa mal tečen, ampak se je kar hitro potolažil, saj ga je čakalo 2 dni spomladanske smuke na Kaninu. Pokličem "ena zavarovalnica" asistenca, naj mi pridejo pomagat. Obljubijo, da bodo vse rešili, našli nekoga da pride avto odklent, me kmalu pokličejo, da bo treba malo počakat, ker ima tisti, ki odklepa odprt lokal do sedemnajstih, potem pa takoj pride, samo, da bo nekaj za doplačat, ker je vzrok za njihovo posredovanje moja malomarnost in tega v celoti ne krije zavarovalnica. Kot so obljubili, so tudi naredili. Ob 17.15 je bil avto odprt. Račun pa 65 evrov (+ 30 na račun zavarovalnice) Če bi to vedela, bi se sprehodila do kakšne trgovine z orodjem in bi kupila kaj, da bi odprla sama, al pa poiskala tega ključavničarja, sem prepričana, da bi brez posredovanja zavarovalnice bilo ceneje. Nena http://www.moj-album.com/uredi/bena/11481476