7. okt 2008 15:07
Ežoj, sama ne maram ocvirkov. V bistvu bežim od njih. Sto na uro. Samo se mi zdi, da se da v tistem receptu oc....(še beseda mi je bljak) zamenjati z drobnimi koščki šunke ali pa pršuta ali pa kaj temu podobnega. Vendelina jr.
7. okt 2008 15:07
Ežoj, sama ne maram ocvirkov. V bistvu bežim od njih. Sto na uro. Samo se mi zdi, da se da v tistem receptu oc....(še beseda mi je bljak) zamenjati z drobnimi koščki šunke ali pa pršuta ali pa kaj temu podobnega. Vendelina jr.
7. okt 2008 15:12
riba-ribica je napisal/a: |
In kaj so božične štole? riba-ribica |
Božično pecivo, zvito na malce poseben način, praviloma z marcipanom. Ni pletenica, ni oglat kolač kot iz modela, nekakšna štruca posebne oblike, potresena s saldkorjem v prahu.
http://weyersheim.net.chez-alice.fr/BoulangerieHuss/Wein" border="0" width="114" height="86" />
Tole je na primer ena. Mamamia
mamamia
7. okt 2008 18:21
Vendelina, ti si carica, zdaj se jih bom tudi jaz verjetno lotila. tulka
7. okt 2008 18:58
Mamamia, hvala za pojasnilo. riba-ribica
7. okt 2008 20:11
Čao, ko smo že rekle nekaj o "predprazničnih akcijah", v Hoferju v Litiji so imeli te dni kokosovo mast. Sem si naredila veliko zalogo, ker mi je do sedaj še ni uspelo dobiti. Pa še to bi vprašala - kdaj približno se začne tisti Rama maraton za knjigice? Lep pozdravček, S.
7. okt 2008 20:34
verjetno v vseh hoferjih, za trboveljskega vem zagotovo.
ežoj
7. okt 2008 20:59
Anomis, po moje tam enkrat novembra. Hehe, kaj sem opazila: zadnji trije imamo vzdevek na enak način :) Atina
7. okt 2008 21:07
Kokosova mast je zdaj očitno v stalni ponudbi, je v hladilniku, blizu masla.
rimljanka - zasebno mnenje
7. okt 2008 21:49
Čao, no, potem pa sploh fajn, da bomo lahko tole mast kupovali celo leto. Kakor sem rekla, jaz je dos edaj še nisem uspela trofit. Me še tole zanima - ali je v bistvu nadomestek za maslo ali margarino? Ja, saj vem, skoraj enako pri uporabi v pecivu, bolj me zanima za oblive, masleno kremo ipd.... L.noč p.s. Atina, ja, res je. A nismo "originalni" pri nickih? Lep pozdravček, S.
8. okt 2008 3:38
Anomis, kokosova mast se najbolj obnese za piškote oblivat, ker je manjša površina. Lahko pa seveda nadomestiš povsod, če ti paše :) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Malinini razpokančki