15. dec 2008 23:07
Mizarka, nama s prijateljico je nekoč (kot frišnima vegetarijankama) prijatelj ponosno ponudil piškote, ki jih je spekel sam po receptu od svoje pokojne ome. Sva jih hvalili, ker so bili res dobri, ko pa sva ga povprašali po receptu in nama je povedal, da je čisto preprosto, samo kilo svinjske masti in moko rabiš, pa marmelado za polnjenje, nama je jezik obvisel do tal. Revež seveda ni vedel za najino novo prepričanje in nama namerno ni hotel podtakniti masti, midve pa tudi nisva delali tragedije, skupaj smo se nasmejali do solz in tiste piškote še zmeraj, ko se srečamo imenujemo "Sandijevi vegetarijanski keksi". No, da pa ne bi bilo zadrege, ti svetujem, da vegetarijancem oz. ljudem, ki iz takih ali drugačnih razlogov odklanjajo živalsko mast , takih piškotov raje ne ponujaš. Saj vemo, ljudje smo različni, eden bi se nasmejal, drugi bi pa lahko mislil, da mu nalašč nagajaš. Če pa so vmes še zdravstveni problemi, je pa stvar lahko še bolj nerodna. Torej, po mojem bi lahko bilo kaj narobe, zato takim gostom raje povej iz česa so piškoti, pa naj se sami odločijo ali jih bodo poskusili ali ne. Jaz ti povem po pravici, da ne mesa (mislim na kopenske živali) ne masti ne uživam in kuham že 20 let, ampak Sandijeve piškote pa jem, če se le srečava (na žalost vsake tri leta....)! Pa tudi, če se je v mineštri, ki mi jo kje ponudijo, kdaj kuha kakšno kolesce klobase, ne bom skakala do stropa. Klobaso dam drugim, mineštro pa pojem, če sem lačna. Imam pa prijateljico, ki je bolj "aklih" in ji smrdi celo kos pice brez mesa, ki se je na krožniku tiščal kosa s šunko. Smo različni, zato pa je bolje ponuditi nekaj nevtralnega, da koga slučajno ne prizadenemo. Pa veliko užitka s peko! mamaF - Mojca