7. dec 2008 16:34
He, he... Sem za na vlak na poti do Dunaja kupila Anjo, recepti, pa povem, da so letos v tej najboljši recepti za piškote, vsaj za moj okus. Pa na vlaku imam čas, da dodobra preučim recepte, : ) Torej, recept je povzet po reviji, ni moja stvaritev, : ) Čokoladni piškoti: 200 g masla 400 g sladkorja 120 g kakava 2 jajci 1 žličko vanilijeve esence 320 g moke 1 žličko pecilnega praška 1/3 skodelice čokolade z saj 60% kakava sladkor v prahu Potek malce skrajšan, : ) Z električnim mešalnikom zmešamo maslo in sladkor, dodamo kakav, jajaci, vanilijo ter dobro zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom. Testo oblikujemo v 2 cm kroglice in vanjo potisnemo košček čokolade. Kroglice položimo na peki papir in pečemo 10 min. Ko se ohladijo, potresemo s sladkorjem v prahu. Pogrejemo v MW pečici, da imajo tekočo sredico, dobri so tudi hladni. Hja, jaz sem uporabila 80% čokolado, pa narezat jo je potrebno na manjše koščke, da jo lahko damo v kroglico. Tudi kroglice sem delala malo večje. Pekla sem na 180, v reiji za to ni podatka. So pa res zelo temni, zelo čokoladni in zelo dobri. lidka [sonce]