5. okt 2008 12:05
Pred nekaj dnevi sem vprašala mojo sošolko s srednje šole, ki si je med počitnicami po maturi pridelala nezaželenega naraščajnika, peklenski zakon in hudo ločitev, če je upoštevala varne dneve in se izogibala ovoluaciji. Njen tip namreč ni želel nobene kontracepcije, ker ne bo imel pohabljenih otrok. Gledala me je ko tele v nova v vrata, ker za to ni nikoli slišala. Poslušali sva isto profesorico biologije.V istem času sem vsaj jaz znala dobro izračunati dneve.
V lekarni so kupi test fertilnosti. To je majna ploščica, na katere se razmaže slina, ki v času ovolucaije in v času brez nje, pokaže različna vzorca. Vzorec pogledaš skozi majhno povečevalno steklo, ki pokrije ploščico. Nato se ploščica obriše in se lahko uporablja še velikokrat. Menda je ta F-test prihodnost kontracepcije, vsaj tako sem slišala v neki oddaji o kontracepciji.
Gornje sem zapisala zato, da ne bi imeli občutka, da ste o temi ovolucija že vse prebrali. Je pa res, da je to zadeva, ki spada na portal, ki se ukvarja s podobni stvarmi.
F r i n a